Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy kő esett le a 791 nap után visszatérő Planéta Szimonetta szívéről

Nagy kő esett le a 791 nap után visszatérő Planéta Szimonetta szívéről

MTI
Planéta Szimonetta válogatott kézilabdázó 791 nap elteltével játszott ismét mérkőzést a francia Chambray Touraine színeiben.

A 27 éves jobbátlövő – aki a következő idénytől két szezonon át a Debrecen játékosa lesz – az M1 aktuális csatornának azt mondta, régen érezte a meccsnapi izgalmat, de amikor pályára került, ez azonnal elmúlt.

„A találkozó után, amikor realizáltam, hogy valóban pályára léptem és gólokat is dobtam, elmondhatatlanul boldog voltam” – fogalmazott Planéta, aki a Bajnokok Ligájában negyeddöntős Metz ellen 23 perc alatt kétszer volt eredményes a 35-25-re elveszített vasárnapi találkozón.

Kiemelte, nagy kő esett le a szívéről azzal, hogy visszatérhetett, az elmúlt több mint két évet pedig hullámvasútként jellemezte. Mint mondta, volt, hogy nagyon pozitívan gondolkozott, de megesett, hogy nagyon negatívan, mert voltak időszakok, amikor semmi nem jött neki össze, és ami csak fájhatott, az fájt is.

„Néha védekezésben elveszve éreztem magam, de nagyon élveztem a játékot. Kezdésnek jó volt, remélem, az utolsó három mérkőzésemen még többet tudok majd segíteni a csapatnak. Levetkőztem a visszatérés okozta stresszt, fontos találkozók várnak ránk, mert szeretnénk megszerezni az ötödik helyet és az Európa Kupa-indulás jogát” – fogalmazott Planéta.

Az átlövő elmondta, örül, hogy a következő szezon előtti alapozáson az elejétől ott lehet, mert tudja, sok munka vár még rá ahhoz, hogy ismét legjobbját tudja nyújtani.

Az olimpiai résztvevő női válogatottal kapcsolatban elmondta, az a célja, hogy visszakerüljön a nemzeti csapatba, azzal ugyanakkor tisztában van, hogy bármennyire is szeretne ott lenni a tokiói ötkarikás játékokon, ennek jelenleg nincs realitása.

Az 53-szoros válogatott Planétának mindkét Achilles-inát meg kellett műteni, a francia együttest 2017 óta erősíti, a nemzeti csapatban eddig három Európa-bajnokságon és egy világbajnokságon szerepelt.

Borítókép: Montbéliard, 2018. december 5. A győztes magyar válogatott tagjai, középen Planeta Szimonetta a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzés után a montbéliard-i Axone Arenában 2018. december 5-én. A magyar válogatott 32-26-ra győzött és bejutott az Eb középdöntőjébe. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak