Musorujsag
Élő Eredmények

Hét év után távozik a MOL-Pick Szegedtől Jonas Källman – hivatalos

Hét év után távozik a MOL-Pick Szegedtől Jonas Källman – hivatalos

m4sport.hu
A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a hivatalos honlapján tudatta, hogy a szezon végén távozik a klubtól Jonas Källman.

 

Az alakulat csapatkapitánya 2014-ben igazolt Szegedre, s a szezon végén, hét esztendő után hagyja el a magyar csapatot, miután lejár a szerződése.

Jonas Källman tagja volt a 2018-ban bajnoki címet szerző alakulatnak, emellett egyszer EHF-kupát, egyszer pedig Magyar Kupát nyert a Mol-Pick Szegeddel. A 200 centiméter magas svéd balszélső legendává nőtte ki magát, 325 góljával ráadásul ő minden idők legeredményesebb szegedi játékosa a Bajnokok Ligájában.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a 39 esztendős ikon hol folytatja a pályafutását.

„Minden edző álma, hogy ilyen képességű és mentalitású játékossal dolgozhasson. Nekem ez megadatott, hét éven keresztül lehettem Jonas Källman trénere. Köszönet jár azért, amit a klubért tett, mert az ő profizmusa példaértékű. Döntő érdemeket szerzett azokból a győzelmekből, amit együtt értünk el. Idén még vár ránk egy komoly kihívás, és ismerve őt, tudom, hogy együtt képesek lehetünk arra, hogy szépen és eredményesen zárjuk az idényt” – mondta Källmanról Juan Carlos Pastor vezetőedző.

 

Borítókép: MTI/Ujvári Sándor

További tartalmak