Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A Fradi elleni vereség után menesztette Danyi Gábort a Győr

A Fradi elleni vereség után menesztette Danyi Gábort a Győr

m4sport.hu
A Ferencváros vendégeként elszenvedett kilencgólos vereség után felmentették a munkavégzés alól Danyi Gábort, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzőjét. A Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen megbízott edző vezeti majd az ETO-t.

A Bajnokok Ligájában, a bajnokságban és a Magyar Kupában is címvédő  klub közleménye hangsúlyozza, hogy a Ferencváros elleni 31–22-es vereséget követően már nem saját kezében van a Győri Audi ETO KC sorsa az aranyéremért folytatott küzdelemben. „A vereséget követően a Győri Audi ETO KC vezetése értékelte a mérkőzést, és 2021. május 7-i hatállyal felmentette Danyi Gábort a vezetőedzői teendők ellátása alól”.

„A Ferencváros elleni meccs után az a minimum, hogy elnézést kell kérnem a csapatunk teljesítménye miatt. Szurkolóink, akik folyamatosan biztattak és követtek minket a járvány legnehezebb időszakában is, nem ezt érdemelték az év egyik legfontosabb mérkőzésén – idézi Bartha Csaba klubelnököt a közlemény. – Természetesen mint a klub vezetője nem csak a sikerek idején kell kivenni a részem, hanem a kudarcban is közösen kell osztozni és le kell vonni a megfelelő következtetéseket. Sajnálattal hoztuk meg azt a döntést, miszerint a mai nappal felmentjük a munkavégzés alól Danyi Gábor vezetőedzőt, munkaszerződését megszüntetjük. A csapat felkészítésével a Debrecen elleni mérkőzésre Görbicz Anitát, Kun Attilát és Holanek Zoltánt bízom meg.”

A Ferencváros a szerdai győzelemmel lépéselőnybe került a bajnoki címért zajló csatában. Mindkét csapatnak negyven pontja van 21 meccs után, és amennyiben az idény végén is pontegyenlőség lesz közöttük, az egymás elleni eredmények döntenek a bajnoki címről, ami az FTC-nek kedvez, mert február elején „csak” 33-27-re kapott ki Győrben.

Azt már január óta lehetett tudni, hogy Danyi Gábor a szezon végn távozik Győrből, és a Siófok KC szakmai munkáját irányítja a jövőben, míg az ETO kispadjára Ambros Martín ül. Danyi 2011 nyarán érkezett Győrbe, másodedzőként Konkoly Csabával, a néhai Karl Erik Böhnnel és Ambros Martínnal dolgozott. 2018-tól vezetőedzőként folytatta munkáját, 2019-ben a BL-ben, a bajnokságban és a Magyar Kupában is aranyérmet nyert a győriekkel. és csak két tétmérkőzést veszített el. Tavaly januárban Siófokon, szerdán pedig az FTC otthonában kapott ki az NB I-ben, a BL-ben 2018 januárja óta veretlen.

A bajnokságból öt forduló van hátra, a Magyar Kupa elődötőjében a Győrre épp a Ferencváros vár, míg a Bajnokok Ligájában a Brest Bretagne lesz az ETO ellenfele a négy között.

Borítókép: Danyi Gábor (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

További tartalmak