Musorujsag
Élő Eredmények

Portugál irányítóval erősített a Szeged kézilabdacsapata

Portugál irányítóval erősített a Szeged kézilabdacsapata

m4sport.hu
Martins eddig csak a Portóban szerepelt, az idei BL-sorozatban nyolc gólt dobott a szegedieknek.

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata három éves szerződést kötött az irányító poszton bevethető Miguel Martinssal. A 23 éves játékos a klub első portugál légiósa lesz.

„Egy fiatal, tehetséges és már a nemzetközi porondon is bizonyító játékossal, a portugál Miguel Martinssal sikerült megállapodnunk. A portugál irányító nyártól erősít bennünket, három éves szerződést kötöttünk vele, úgy gondolom, hogy egy remek kézilabdást sikerült hozzánk csábítani” – számolt be az újabb megállapodásról Kiss Bence, a szegediek cégvezetője a klub honlapján.

Miguel Martins 1997. november 4-én született Portóban. Eddig csak szülővárosa csapatában szerepelt. A nemzetközi porondon a 2016-2017-es idényben mutatkozott be, az EHF-kupában 27 gólt szerzett. Eddig két idényt játszott a Bajnokok Ligájában. Az első szezonjában 43 gólt szerzett, míg az idei idényben 45-ször volt eredményes.

Kétszer is játszott a szegediek ellen a BL-ben, a portói meccsen 5, míg az újszegedi sportcsarnokban lejátszott találkozón 3 gólt dobott. Eddig 42 alkalommal szerepelt a portugál nemzeti csapatban, összesen 88 találatnál jár.

Borítókép: epa09121081 FC Porto's Miguel Martins Soares (R) in action during the EHF Champions League playoff match between Aalborg Haandbold and FC Porto at Jutlander Bank Arena in Aalborg, Denmark, 07 April 2021. EPA/HENNING BAGGER DENMARK OUT

További tartalmak