Musorujsag
Élő Eredmények

A Kisvárdát legyőzve MK-bronzérmes az FTC női kézilabdacsapata

A Kisvárdát legyőzve MK-bronzérmes az FTC női kézilabdacsapata

MTI/M4 Sport
A Ferencváros 28-21-re legyőzte a Kisvárda csapatát a női kézilabda Magyar Kupa bronzmérkőzésén a veszprémi négyes döntő második, vasárnapi játéknapján.

Eredmény, a 3. helyért:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Kisvárda Master Good SE 28-21 (14-12)
lövések/gólok: 51/28, illetve 41/21
gólok hétméteresből: 6/3, illetve 2/1
kiállítások: 4, illetve 6 perc

Könnyen került helyzetbe a Kovacsics Anikót és Csiszár-Szekeres Klárát nélkülöző Ferencváros, de eleinte nem voltak hatékonyak a lövései. A kétes szituációkban a játékvezetők ítéletei rendre a fővárosiaknak kedveztek, ennek ellenére a 25. percig remekül tartották magukat (10-11) a szabolcsiak, gyakran meg tudták játszani a beállójukat, és mivel két másodperccel a szünet előtt ismét betaláltak, csak két gól volt a hátrányuk a meccs felénél.

A Kisvárda a második félidőben sem tudta átvenni a vezetést, pedig a kapusának lecserélésével átállt a létszámfölényes támadójátékra. Az FTC ekkor jobban használta ki ellenfele hibáit, fokozatosan növelte előnyét, a hajrában pedig magabiztosan megőrizte azt.

Angela Malestein négy góllal, a kapusok közül Bíró Blanka 13, Janurik Kinga pedig két védéssel járult hozzá a Ferencváros sikeréhez. A túloldalon Dombi Luca ötször volt eredményes, Mátéfi Dalma 13, Leskóczi Boglárka pedig két védést mutatott be.

A szabolcsiak egyszer sem vezettek a mérkőzésen.

később:
döntő: Győri Audi ETO KC-DVSC Schaeffler 18.15

szombaton játszották:
elődöntők:
Győr-Ferencváros 29-25 (16-13)
Debrecen-Kisvárda 28-22 (14-7)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ilyen volt a Tour de Hongrie budapesti befutója - galéria
Budapestre négy év után tért vissza a magyar körverseny, amely a Hősök terétől indult és ott is ért véget 12 kör megtétele után. Másfél órával az indulás előtt még csepergett az eső, ám a rajtra kisütött a nap, 15 fokban kezdte meg a távot a 120 versenyben lévő bringás. Ilyen volt a Tour de Hongrie budapesti befutója képekben.
Országúti kerékpár
A Barcelona megbeszélést szervez Xavival
Sajtóhírek szerint a katalán klub elnöke, Joan Laporta hamarosan tárgyalásokba kezd a Barca-legendával, aki Ronald Koemant válhatja a vezetőedzői poszton.
Külföldi bajnokságok