Musorujsag
Élő Eredmények

Ambros Martín szerint fantasztikusan játszott a Győr a BL-bronzmeccsen

Ambros Martín szerint fantasztikusan játszott a Győr a BL-bronzmeccsen

mti
Ambros Martín vezetőedző szerint fantasztikusan játszott vasárnap a Győri Audi ETO KC, amely 32-21-re legyőzte az orosz CSZKA Moszkvát a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének bronzmérkőzésén.

„A lányok ma fantasztikusan játszottak, tiszteletre méltó a hozzáállásuk. Ezúttal a támadójátékon volt a hangsúly, így sokkal több gólhelyzetet alakítottunk ki” – nyilatkozta a spanyol szakvezető a tizenegy góllal megnyert bronzmeccs lefújása után.

Az ötszörös győztes győriek szombaton hétméterespárbajt követően kaptak ki 27-25-re a francia Brest Bretagne elleni elődöntőben. Martín úgy fogalmazott, nagy nyomás alatt voltak azon a kulcsfontosságú mérkőzésen, ezért sokkal nehezebb volt jól teljesíteniük. A CSZKA ellen sokkal nyugodtabbak voltak, élvezték a játékot, és megérdemelték a győzelmet.

Lukács Viktória a Győr–CSZKA BL-bronzmeccsen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A két góllal záró Lukács Viktória felidézte, hogy nagyon rossz volt átélni a szombati vereséget, és csapattársai csalódottságát még vasárnap is nagyon rossz volt látni.

„Előbb mindenki magába fordult, de aztán igyekeztük vigasztalni egymást. Megbeszéltük, hogy ne hagyjunk magunkban rossz érzéseket azért, mert esetleg nem tettünk meg mindent. El kell felejteni az összes fájdalmat, harcolnunk kell a bronzéremért és győznünk kell” – mesélte a válogatott jobbszélső.

Hozzátette, jobb lett volna a döntőben játszani, de örül a bronzéremnek, hiszen nem üres kézzel kell hazatérniük, és nagyon örül, hogy a szurkolóik ott lehettek a lelátón.

„Sosem titkoltam, ez volt a nagy álmom, hogy a BL négyes döntőjében játszhassak. Ez most való vált, ráadásul ilyen fantasztikus emberekkel, fantasztikus játékosokkal. Szebb lenne az élmény, ha döntőbe jutottunk volna, de boldog vagyok, hogy itt lehettem és részese lehettem ennek” – nyilatkozta Lukács, aki tavaly a Ferencvárostól igazolt Győrbe.

Estelle Nze Minko a Győr–CSZKA BL-bronzmeccsen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Francia csapattársa, Estelle Nze Minko úgy fogalmazott, vasárnap nem a bronzmeccsen akartak szerepelni, de ha már így alakult, szerették volna megmutatni a hozzáállásukat, és harcolni az éremért.

„Elhatároztuk, hogy mindent megteszünk, mivel ez volt az utolsó lehetőségünk ezzel a csapattal a Bajnokok Ligájában, és megpróbáltuk élvezni a játékot” – mondta az irányító, aki három gólt dobott.

Hozzáfűzte, apróságokat változtattak a taktikájukon, például a játék sebességét és az egymás közötti kommunikációt.

Borítókép: Ambros Martin és a győri kispad a CSZKA Moszkva elleni BL-bronzmeccsen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Magabiztos győzelemmel BL-bronzérmes a Győr
Az ötszörös győztes Győri Audi ETO KC bronzérmet nyert a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután 32-21-re legyőzte az orosz CSZKA Moszkva csapatát a harmadik helyért rendezett mérkőzésen, a Papp László Budapest Sportarénában zajló négyes döntő vasárnapi játéknapján.
Kézilabda
A Győr hetesekkel elveszítette a BL-elődöntőt
A címvédő Győri Audi ETO KC hétméteres-párbaj után 27-25-re kikapott a francia Brest Bretagne csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a Papp László Budapest Sportarénában zajló négyes döntő szombati játéknapján.
Kézilabda