Musorujsag
Élő Eredmények

Marian Cozmáról is neveznek el szektort az új szegedi arénában

mti
Hírességekről nevezik el a szektorokat az új szegedi sportcsarnokban.

A szegedi kézilabdaklub honlapján olvasható csütörtöki hír szerint fontos szerepet kapnak majd azok az emberek, akik sokat tettek az idén hatvanéves helyi férfi kézilabdáért.

Az új aréna egy három épületből álló, nagy komplexum lesz, mely egyben az első csapat és a Pick Akadémia otthona is lesz, emellett pedig fiatal játékosok számára bentlakásos kollégium.

Az Aréna, vagyis a teljes komplexum neve egyelőre még csak „munkacím”. Az első csapatnak hazai pályául szolgáló 8300 fős csarnokot az alapítóról és legendás elnökről, Bérczi Mihályról nevezik el. Az akadémiai csarnok 1500 néző befogadásra lesz alkalmas és Ludányi Márton nevét viseli majd, aki szintén a klub alapítója, legendás utánpótlásedzője.

Jonas Källman bajnoki címmel búcsúzott, a nevét szektor viseli majd a Szeged új arénájában (MTI/Vasvári Tamás)

Ezen kívül a klub méltó módon kíván megemlékezni azokról a játékosokról, a klubhoz kötődő emberekről, akik sokat tettek a szegedi férfi kézilabdáért. A tervek szerint Szabó „Sonka” László, Tóth Géza, Lele Ambrus, Bartalos Zoltán, Fekete Róbert, Zubai Szabolcs és még sok más legenda neve is ott lesz az új Arénában. Az egyik szektor a most távozó Jonas Källman nevét viseli majd.

A klub 2019-ben Ilyés Ferenc segítségével felvette a kapcsolatot a tragikusan fiatalon elhunyt Marian Cozma családjával. Az édesapát, Petre Cozmát arról tájékoztatták, hogy szeretnék a vendégszektort gyermekéről, Marian Cozmáról elnevezni. A Cozma család megható levélben köszönte meg, hogy nem felejtették el a gyermeküket, így a vendégszurkolók mindig a Marian Cozma-szektorban szurkolhatnak majd kedvenceikért.

További tartalmak