Musorujsag
Élő Eredmények

A magyar női kézilabda-válogatott ismét legyőzte Brazíliát

A magyar női kézilabda-válogatott ismét legyőzte Brazíliát

MTI
Az olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott 24–23-ra legyőzte a tokiói csoportellenfél Brazília csapatát a Siófokon rendezett hétfői edzőmérkőzésen.

 

Eredmény
Magyarország-Brazília 24-23 (13-14)
a magyar gólszerzők: Schatzl 4, Szöllősi-Zácsik, Bordás, Klujber, Lukács, Márton 3-3, Háfra 2, Kisfaludy, Kovacsics, Vámos 1-1
lövések/gólok: 40/24, illetve 39/23
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 4/3
kiállítások: 8, illetve 4 perc

A magyarok gyenge védekezését kihasználva a vendégek hat perc alatt 6-2-re elhúztak, és a folytatásban sem csökkent számottevően a különbség, ezért a 13. percben Elek Gábor időt kért. A szövetségi kapitány a visszarendeződés és a védekezés hiányosságaira hívta fel a figyelmet, de ez sem eredményezett változást, ugyanis hamarosan már 12-7-re vezetett az ellenfél. Időnként a hazaiak támadójátéka is akadozott, majd a brazilok is hullámvölgybe kerültek, így egymás hibáiból próbáltak élni a csapatok. A magyarok a 27. percben egy ötös gólsorozat végén egyenlítettek (13-13), és bár a túloldalon Renata Arruda kiválóan védett, csapata 11 percig nem talált a hálóba, így a szünetben szoros volt az állás.

A második félidő elején sem játszott olyan színvonalon, olyan pontosan a magyar együttes, mint a múlt heti két edzőmeccsen, ezért ismét háromgólos hátrányba került. A hazaiak ezután nagy küzdelemben egy 5-1-es szériával fordítani tudtak, így 1-0 után ismét vezettek (20-19), de előnyüket az újabb hibák miatt nem tudták megtartani. Renata Arruda továbbra is bravúrosan teljesített, Janurik Kinga védéseire alapozva mégis visszaszerezte a vezetést a házigazda, három perccel a vége előtt. Az utolsó percben Schatzl Nadine találatával vált biztossá a magyar siker, amelyet elsősorban remek küzdőképességének köszönhet a válogatott.

A vendégek legeredményesebb játékosa Bruna De Paula volt hat góllal, Adriana De Castro ötször talált be. A magyar kapusok 41, a brazilok 40 százalékos hatékonysággal védtek. A két csapat 17. alkalommal találkozott egymással, négy brazil siker és két döntetlen mellett ez volt a 11. magyar győzelem.

A magyar válogatott múlt kedden Montenegrót 28-22-re, pénteken Brazíliát 34-31-re győzte le, majd pénteken utazik Tokióba, ahol a felkészülés hajrájában Norvégiával találkozik. Ezt követően jövő vasárnap Franciaország ellen kezdi meg szereplését az ötkarikás játékokon.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak