Musorujsag
Élő Eredmények

Az lesz a junior Eb-győzelem igazi értékmérője, hogy hányan lesznek alapemberek a felnőttválogatottban

Az lesz a junior Eb-győzelem igazi értékmérője, hogy hányan lesznek alapemberek a felnőttválogatottban

MTI
Ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző szerint a magyar női junior kézilabda-válogatott számára nagy előny volt a tapasztalat a vasárnapi, győztes Európa-bajnoki döntőben.

„Nagyon összetartó csapatunk van, ez is segített a sikeres szereplésben. Nagy előny volt a fináléban, hogy mi már több döntőt is játszottunk, az oroszoknak talán elsőre ez sok volt” – idézi a magyar szövetség (MKSZ) honlapja Kiss Szilárdot.

A szakvezető hozzátette, különösen amiatt nagyon boldog, hogy a Celjében rendezett tornán szinte minden mérkőzésüket nagy fölénnyel nyerték meg, egyedül a franciák elleni találkozó volt szorosabb, de a végjátékban ott is felülkerekedtek az ellenfélen.

A magyar együttes százszázalékos teljesítménnyel menetelt a végső sikerig, hiszen a csoportkörben Románia (27-19), Csehország (33-20) és Norvégia (36-26), a középdöntőben Franciaország (20-16) és Horvátország (35-24) ellen is nyert, az elődöntőben 33-26-ra legyőzte Svédországot, a fináléban pedig 31-22-re verte Oroszországot.

„Ez a korosztály 2018-ban serdülő, 2019-ben pedig ifjúsági Európa-bajnokságot nyert, idén pedig junior Eb-t. Tétmérkőzésen 22 meccsből 22 győzelem a mérlege, ami egészen imponáló” – mondta Novák András, az MKSZ operatív igazgatója.

Hozzátette, a pénteken kezdődő tokiói olimpián szereplő női felnőtt válogatott három tagja 2018-ban junior világbajnokságot, egy játékosa pedig 2019-ben junior Eb-t nyert.

„Remélem, hogy a friss junior Európa-bajnok együttesből is mind többen lesznek alapemberei a felnőtt nemzeti csapatnak a közeljövőben, hiszen ez az igazi értékmérője az utánpótlás-sikereknek” – vélekedett.

Borítókép: MKSZ/Cseh Péter

További tartalmak