Musorujsag
Élő Eredmények
×

Danyi Gábor az utódjával, Ambros Martinnal néz farkasszemet a női kézibajnokság nyitómeccsén

Danyi Gábor az utódjával, Ambros Martinnal néz farkasszemet a női kézibajnokság nyitómeccsén

m4sport.hu
Szerdán kezdetét veszi a K&H Női Kézilabda Liga 2021/2022-es idénye, a Siófok KC új vezetőedzője, Danyi Gábor korábbi csapata, a Győri Audi ETO KC ellen kezdi meg szereplését a Balaton partján. A mérkőzést szerdán 18.00-tól élőben közvetíti az M4 Sport és m4.sport.hu.

Újra elfoglalná méltó helyét Európa élén az alapos átalakuláson áteső Győri Audi ETO KC. A Ferencvárostól elszenvedett májusi vereség után az ETO vezetősége idő előtt menesztette Danyi Gábort, helyette pedig az előzetesen nyártól kinevezett Ambros Martin fejezte be a szezont.

„Nagyon örülök, hogy újra találkozhatok a szurkolókkal és remélem, így lesz ez az egész szezon során is. Nem tudok, és nem is szeretnék előre ígérni, de kijelenthetem, hogy készen állunk a szezonkezdésre. Amióta visszatértem Győrbe, erre a pillanatra vártam, hogy a szurkolókkal együtt nekivágjunk az előttünk álló szezonnak. Nem volt egyszerű a felkészülés az olimpia miatt, gyakorlatilag ki lehet jelenteni, hogy tíz olyan edzés volt eddig, amikor teljes létszámban voltunk. A sérült játékosaink ellenére a csapat készen áll a rajtra” – nyilatkozta Ambros Martin a csapat hagyományos szurkolói évadnyitóján a gyorietokc.hu-nak.

Hat új játékos érkezett, Schatzl Nadine, Háfra Noémi, Jelena Despotovic, Linn Blohm, Crina Pintea, valamint Ryu Eun Hee, de olyan kulcsemberek távoztak, mint Eduarda Amorim, Béatrice Edwige, Amanda Kurtovic, illetve Görbicz Anita sportigazgatóként tevékenykedik a továbbiakban. A megüresedett csapatkapitányi posztot Anne Mette Hansen tölti be.

„Hatalmas megtiszteltetés Görbétől átvenni ezt a feladatot. Nagyon boldog és büszke vagyok, azt ígérhetem, hogy a legjobbamat hozom a pályán és mindent megteszek, hogy a csapat is ugyanezt tegye. Nehéz volt a felkészülés, de jól sikerült ez a periódus, úgy érzem, készen állunk a szerdai szezonkezdetre.” – mondta Hansen a klub honlapjának.

(Fotó: gyorietokc.hu)

A Győr három edzőmérkőzést játszott és mindet meg is nyerte a szezonkezdés előtt, a HC DAC ellen 43-27-re, az Alba Fehérvár ellen 30-23-ra, az RK Krim Mercator ellen pedig 32:27-re.

50 napos felkészülési időszakon van túl a Siófok

Danyi Gábor korábbi csapata ellen mutatkozhat be tétmérkőzésen a siófoki kispadon, a vezetőedző pedig elégedett a felkészülési időszakkal: “A hozzáállással és az elvégzett munkával elégedettek vagyunk. Ezt mondhatom a stáb nevében, hiszen mindenkinek megvan a maga feladta, szorosra fűzzük a kapcsolatot és a kommunikációt. Egy teljesen új csapat építésének, valamint az elképzelt koncepció megvalósításának megvannak a maga lépcsőfokai. Próbálunk valami újat megvalósítani, és mióta itt vagyok, minden egyes nap azt érzem, hogy apró léptekkel haladunk előre. Nem szeretnék, és nem is fogok kifogásokat keresni. Az eredmények nem egyik napról a másikra fognak jönni, ahhoz idő kell” – nyilatkozta Danyi a siofokkc.hu-nak.

A Siófok meccskerete majdnem teljes, a balszélső Puhalák Szidónia kivételével mindenki bevethető.

„A világ egyik legjobb csapata ellen lépünk pályára, és az elmúlt évekhez képest ez az összecsapás most más lesz. Nem kérdés, hogy idén a célok merőben eltérőek. Természetesen feltett kézről szó sem lehet, nem fogunk könnyen adni semmit. Nem csak az ETO-nak, senkinek, de az tény, hogy jelen pillanatban más szintet képvisel a két együttes. Magunkkal kell foglalkozni, az általunk eltervezett utat kell járni, és koncentrálnunk kell a saját játékunkra. Már nagyon várjuk a rajtot, és bízunk benne, hogy fantasztikus hangulat és telt ház lesz az első bajnokin” – mondta a klub hivatalos honlapjának a vezetőedző.

A két csapat eddig összesen 25 alkalommal mérte össze erejét egymással és egyetlen alkalommal született siófoki siker, a 2019-2020-as bajnokságban 34-29-re. Az előző idényben két nagyarányú győzelmet aratott a Győr.

A 2021-2022-es K&H Női Kézilabda Liga első találkozóját szerdán 18.00-tól élőben közvetíti az M4 Sport és m4.sport.hu.

Borítókép: Siófok KC Facebook / Németh András

További tartalmak