Musorujsag
Élő Eredmények
×

Tomori Zsuzsanna Norvégiában folytatja a pályafutását

Tomori Zsuzsanna Norvégiában folytatja a pályafutását

m4sport.hu
A Vipers Kristiansand női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Tomori Zsuzsannát.

Tomori Zsuzsanna szerződése a 2020–2021-es idény végén lejárt a Siófoknál, így szabadon igazolható volt, a Vipers Kristiansandnak csak vele kellett megegyeznie.

A 34 éves, 189-szeres magyar válogatott átlövő egy évre szóló szerződést írt alá a klub hivatalos közleménye szerint.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Vipershez szerződhettem. Mindig is szerettem volna kipróbálni magam külföldön, így nagyon örültem, amikor meghallottam a lehetőségről, hogy Norvégiába igazolhatok. Az itteni kultúra izgalmas és más, szerintem a norvég életforma jól fog állni nekem. A Vipers megkeresése után egyértelmű volt a döntés. Szeretem, ahogy a csapat kézilabdázik, és remélem, tudok majd segíteni a célok elérésében” – idézi a klubhonlap Tomori Zsuzsannát.

Ole Gustav Gjekstad, a Vipers edzője elmondta, elsősorban védekezésben jelenthet majd pluszt a tapasztalt, korábban az FTC-t és a Győri ETO-t is erősítő Tomori érkezése.

Tomori korábban a Vasas, az FTC, a Győr, legutóbb pedig a Siófok játékosa volt. Az ETO-val háromszor nyert BL-t (2017, 2018, 2019), az FTC-vel kétszer KEK-et (2011, 2012), nyolcszoros magyar bajnok és hatszoros Magyar Kupa-győztes. A 2012-es Európa-bajnokságon bronzérmes, a 2008-as olimpián pedig negyedik helyezett volt. Magyarországon 2012-ben, 2015-ben és 2016-ban az év játékosának választották.

Borítókép: EPA/FRANCK ROBICHON

További tartalmak