Musorujsag
Élő Eredmények
×

Tizenöt év után lesznek magyar játékvezetők férfi kézilabda világeseményen

Tizenöt év után lesznek magyar játékvezetők férfi kézilabda világeseményen

Magyar Kézilabda Szövetség
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) közzétette annak a 18 játékvezető-kettősnek a névsorát, akik közreműködnek a januári, magyar-szlovák közös rendezésű férfi felnőtt Európa-bajnokságon. Legutóbb a 2007-es világbajnokságon kapott szerepet magyar játékvezető páros a férfi mezőnyben.

A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos oldalán számolt be a hírről, hogy a Bíró Ádám, Kiss Olivér játékvezetői páros ott lehet a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

„Büszkék vagyunk Ádámra és Olivérre, hiszen óriási szakmai elismerés a férfi Európa-bajnokságon való szereplés, ezen a tornán valóban kizárólag a legjobb párosok szerepelhetnek – emelte ki Herczeg Péter, hazai szövetség Játékvezetői Albizottságának elnöke, aki 2007-ben férfi vb-n működhetett közre. – Az elmúlt években több nemzetközi párosunk is visszavonult, így a munkánk fókuszában állt, hogy újabb kettősök jussanak el a nemzetközi szintre, majd a világversenyekre, nagyon örülünk, hogy a két fiatal játékvezetőnek most sikerült, ezért külön köszönet illeti Horváth Gabriella MKSZ-főtitkárt, az EHF Végrehajtó Bizottságának tagját és Soós Balázs nemzetközi igazgatót is. Ádám és Olivér már a januári férfi vb-n első számú tartalékok voltak, akkor szerepet is kaphattak volna, de sajnos egy pozitív koronavírus-teszt ezt meghiúsította. Sok sikert kívánunk nekik az Európa-bajnokságon!”

„Kiemelt fontosságú a magyar válogatott szempontjából is, hogy lehet magyar kettős a januári Eb-n, az ő szerepük sportdiplomáciai szempontból jelentős, hiszen újabb elismertséget szerezhetnek a magyar kézilabdának – mondta el Soós Balázs, az MKSZ nemzetközi igazgatója – Bíró Ádám és Kiss Olivér nemzetközi csúcs-kategóriába való bekerülése a többi tehetséges magyar játékvezető számára is új ajtókat nyithat meg, klub- és válogatott szinten egyaránt, sok szeretettel gratulálunk nekik!”

A január 13-30. között sorra kerülő Európa-bajnokság nyitómérkőzésére, a magyar-holland találkozóra már eddig is elérhetőek voltak napijegyek (7900 forinttól), amellyel megtekinthető a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok hivatalos, nagyszabású megnyitója is.

A további két magyar csoportmeccsre (Izland és Portugália lesz az ellenfél) 5900 forinttól, míg a szegedi és debreceni csoportmérkőzésekre 4900 forinttól lehet napijegyeket venni.

A napijegyekkel a csoportkörben két, a középdöntőben három mérkőzést lehet megtekinteni, az elődöntő játéknapján pedig mindkét találkozóra érvényes a jegy. A középdöntőkre 9900 forinttól, a döntőre 19 900 forinttól elérhetőek a belépők. A budapesti, a debreceni és a szegedi helyszínen is négy árkategória alapján lehet lefoglalni a jegyeket.

Szegeden az olimpiai bajnok franciákat, az Eb-ezüstérmes horvátokat és a mindig erős szerbeket, Debrecenben a világbajnok, olimpiai ezüstérmes dánokat és az Eb-4. helyezett szlovénokat is megnézhetik az érdeklődők.

Az Európa-bajnokság csoportjai:

A csoport (Helyszín: Főnix Csarnok, Debrecen): Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró

B csoport (Helyszín: Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok): Portugália, Magyarország, Izland, Hollandia

C csoport (Helyszín: Szegedi Új Aréna): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna

D csoport (Helyszín: Ondrej Nepela Aréna, Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország, Lengyelország

E csoport (Helyszín: Ondrej Nepela Aréna, Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia-Hercegovina

F csoport (Helyszín: Steel Aréna, Kassa): Norvégia, Oroszország, Szlovákia, Litvánia

A csoportok első két-két helyezettje jut a középdöntőbe.

Borítókép: mksz.hu

További tartalmak