Musorujsag
Élő Eredmények

„Nincs szégyenkezni valóm” – Danyi várta a találkozást a győriekkel

„Nincs szégyenkezni valóm” – Danyi várta a találkozást a győriekkel

M4 Sport
Épp a Győr ellen – amelynek kispadján annyi sikert elért – debütált a Siófok női kézilabdacsapatának edzőjeként Danyi Gábor, aki a Kézilabda magazinnak még a hétvégi mérkőzés előtt nyilatkozott a merőben más feladatról, valamint a menesztése körülményeiről.

Siófok nemcsak a Balaton miatt fantasztikus, hanem a kézilabdaláz miatt is – dicsérte a befogadó közeget és a kiépült infrastruktúrát a szakvezető. „Az elmúlt évek ragyogó és kiváló eredményei után egy más koncepciót kezdünk el. Picit visszaveszünk, hogy utána egy nagyot tudjunk előrelépni. Nulláról kell építkezni, ezt ki kell mondani. Maradt itt pár játékos, akik nagyon jók, de hangsúlyozom, hogy nem csak a kézilabdakvalitás, hanem az emberi oldal is legalább annyira fontos volt. A munkához való hozzáállás, a közösségi szellem, hogy milyen csapatember lehet az illető.”

„Mi most a tanulás időszakában vagyunk, leszünk” – amihez azért hozzátette, eredménykényszer ugyan nincs, de a nemzetközi szereplést tűzték ki célul, amihez az első öt között kell végezniük.

Hogy ezentúl nem a BL-ben vár rá kihívás, mint a győri kispadon, az egyáltalán nem veti vissza a munkamorálját, sőt. „Ez még több erőt ad nekem, hogy egész az alapoktól kell valamit felépíteni.”

Az ETO-tól viharosan távozott. „A csapattal, a várossal, a szurkolókkal semmi gondom nem volt. Más elképzelésem volt, mint az elnöknek. Nincs abban semmi meglepetés, hogy ilyen helyzetben nem a főnöknek kell menni” – vélekedett. Persze sajnálja, hogy a Final Fourban nem lehetett ott. Ahogy fogalmazott: nem tették lehetővé, amiért nem neki kell magyarázkodnia. „Semmiért nincs szégyenkezni valóm. Már csak azért sem, mert mindig azt szokták mondani, az edzőt az eredményei minősítik. Nagyon szívesen aláírnám, hogy a következő három évben a Siófok kétszer fog veszíteni.”

A menesztése okaival kapcsolatban elismerte, a Ferencváros elleni kilencgólos vereség, amiért akkor is vállalta a felelősséget, mindig megfelelő indoknak számíthat. Ezen felül a keretben is volt olyan személyi változás, ami a váltáshoz vezethetett. Amiként az is, hogy a stábjából menet közben távozott Zdravko Zovko, akivel nagyon jól tudott együttműködni. Danyi nagy örömmel fogadta Siófokon a régi-új segítőjét.

Nehéz időszakot él meg, de lezárta, jó szívvel gondol vissza a győri évekre, így várta a találkozást korábbi kézilabdázóival, még ha az utódjával – akinek munkáját korábban maga segítette –, Ambros Martínnal valót a gesztusaiból ítélve már kevésbé.

A bajnokság első fordulójában játszott mérkőzést végül a vendég Győr 40-32-re nyerte meg.

Borítókép: Danyi Gábor (M4 Sport)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek