Musorujsag
Élő Eredmények

Golovin Vlagyimir olimpiai ezüstérmes segítőt választott a női kéziválogatottnál

Golovin Vlagyimir olimpiai ezüstérmes segítőt választott a női kéziválogatottnál

m4sport.hu | Szerencsés Szilveszter
Teljessé vált a magyar női kézilabda-válogatott stábja, Golovin Vladimir korábbi segítőjét kérte maga mellé – Pigniczki Krisztinával karöltve a 2018-as U20-as világbajnokságot és a 2019-es U19-es Európa-bajnokságot is megnyerték.

A szövetségi kapitány kérésére Pigniczki Krisztina másodedzőként, Duleba Norbert pedig kapusedzőként csatlakozik a női kézilabda-válogatott újonnan alakuló stábjához – nyilatkozta a szövetség hivatalos oldalán Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke. “A kapitány és Pigniczki Krisztina a női juniorválogatottnál már sikerrel dolgoztak együtt, elég, ha csak a 2018-as U20-as világbajnoki aranyérmet vagy az egy évvel későbbi U19-es Eb-elsőséget említjük. Az erőnléti edző az elmúlt időszakhoz hasonlóan Holanek Zoltán lesz, akit a háttérben Juhász István is segít az MKSZ sporttudományos stábjával. Az egészségügyi stáb változatlan marad, míg a technikai vezetői teendőket a korábbi válogatott játékos, Pásztor Zsófia fogja ellátni.” 

A magyar női válogatott stábja:

Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Edző: Pigniczki Krisztina
Kapusedző: Duleba Norbert
Erőnléti edző: Holanek Zoltán
Orvos: Dr. Lohner Balázs
Fizioterapeuta: Szikra-Mezey Csaba
Masszőr: Sándor Dániel
Technikai vezető: Pásztor Zsófia
Videó-operátor: Kovács Márk
Médiamenedzser: Liszkay Gábor

A felkészülés októberben kezdődik két Európa-bajnoki selejtező mérkőzéssel. Először hazai csarnokban, majd Szlovákiában lép pályára a válogatott:

Október 6., szerda, 18:00, Érd: Magyarország-Portugália

Október 10., vasárnap, 18:00, Topolcsány: Szlovákia-Magyarország 

A decemberi Spanyolországi világbajnokságra, – ahol az E-csoportba kapott besorolást a válogatott, Németországgal, Csehországgal, és Szlovákiával csap össze – november 22-én kezdi meg a felkészülést a csapat.

Borítókép: Golovin Vlagyimir (j) és Pigniczki Krisztina 2018. július 30-án (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek