Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy visszatérő a női kézilabda-válogatott keretében

Nagy visszatérő a női kézilabda-válogatott keretében

m4sport.hu | Szerző: Szerencsés Szilveszter
Kihirdette első keretét Golovin Vlagyimir, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Az együttes október 1-jén este találkozik, és 2-án kezdi meg a felkészülést a Portugália elleni, október 6-i, érdi mérkőzésre.

A tokiói olimpia után Golovin Vlagyimirt, az MTK vezetőedzőjét nevezte ki a Magyar Kézilabda Szövetség az új szövetségi kapitánynak. Golovin kedden nevezte meg segítőit, másodedzője továbbra is Pigniczki Krisztina lesz, akivel más sok közös sikernek örülhettek közösen az utánpótlás válogatottakkal. Golovin első kapitányi keretébe bekerült Planéta Szimonetta is, aki a 2018-as kontinenstorna óta makacs Achilles-ín-sérülései és műtétjei miatt nem tudott pályára lépni a válogatottban. Két irányító, Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita sérülés miatt nem áll a szakmai stáb rendelkezésére, helyükre Lakatos Rita és Tóth Esztert hívta be Golovin, valamint Tóvízi Petra, Kovács Anett és Fodor Csenge kapott újból meghívót.

A magyar szövetség (MKSZ) szerdai közleménye szerint a névsorban húsz játékos található, közülük mérkőzésenként 16-an léphetnek pályára október 6-án, Érden a portugálok, valamint 10-én Nagytapolcsányban (Topolcany) a szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A csoport negyedik csapata a világbajnoki ezüstérmes Spanyolország. A magyar együttes tagjai jövő pénteken találkoznak és másnap kezdik meg a felkészülést.

A jövő novemberi északmacedón, montenegrói, szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra a csoport első két helyezettje jut ki. A 2022-es torna biztos résztvevői a címvédő Norvégia, valamint a rendező országok válogatottjai.

A magyar női válogatott kerete:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZIKORA Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbszélsők: KOVÁCS Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), PLANÉTA Szimonetta (DVSC Schaeffler), TOMORI Zsuzsanna (Vipers Kristiansand, norvég)
Irányítók: LAKATOS Rita (Siófok KC), TÓTH Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvári KC SE), VÁMOS Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: BORDÁS Réka (DVSC Schaeffler), HELEMBAI Fanny (Váci NKSE), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (Győri Audi ETO), KÁCSOR Gréta (Váci NKSE), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: FODOR Csenge (Győri Audi ETO), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (Győri Audi ETO)

Szövetségi kapitány: GOLOVIN Vlagyimir
Edző: PIGNICZKI Krisztina
Kapusedző: DULEBA Norbert

Borítókép: Planéta Szimonetta (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak