Musorujsag
Élő Eredmények

Tizenhat év után szerepelt újra budapesti klub a női kosárlabda európai porondján

Tizenhat év után szerepelt újra budapesti klub a női kosárlabda európai porondján

MTI
A Ludovika-FCSM Csata fennállásának első nemzetközi kupamérkőzésén 77-62-re legyőzte a svéd Umeát pénteken a női kosárlabda Európa Kupa selejtezőjében.

A párharc első meccse olyan szempontból is mérföldkőnek számított, hogy előzőleg 16 (!) éve, 2005 decemberében szerepelt budapesti klub az európai porondon, amikor a BSE az izraeli Ramat Hasaronnal szállt szembe az EK-ban.

A 2018 óta NB I-es fővárosiak az amerikai Stasha Careyt leszámítva csak magyar játékosokkal léptek pályára az impozáns Ludovika Arénában, ahová a szurkolók ingyenesen léphettek be. Az 1995-ben Tursics Krisztián vezetőedző édesapja, Tursics Sándor által alapított klub első „nemzetközi kosarát” a csapatkapitány Horváth Bernadett dobta, majd a hazaiak 7-2-re elhúztak. A javarészt négy légióssal felálló svédek sok lepattanót szedtek, de csak egy pontra tudtak felzárkózni 26-25-nél, a nagyszünetben 33-28 volt az állás.

Térfélcsere után az ellenfél kiegyenlített, de a vezetést nem tudta átvenni – már 0-2 óta -, Lelik Réka pedig a mezőny legjobbjaként csakhamar 15 pontnál tartott. Az 52-49-ről induló zárószakaszban Böröndy Vivien, valamint a nyáron érkezett, volt válogatott Zele Dorina és Simon Zsófia kulcsfontosságú kosarakat dobott, és 70-53-nál megroppanni látszott a svéd gárda. Zele utolsó másodperces triplája révén a Csata végül 15 pontos előnnyel utazhat majd a visszavágóra, amelyet csütörtökön rendeznek a skandináv ország északkeleti részén található Umeában. A józsefvárosiak legjobbja Lelik Réka lett 18 ponttal.

Az EK selejtezőjében magyar részről a Csata mellett a PEAC-Pécs indult, az UNI Győr Mély-Út és a DVTK a főtáblán kezdi meg majd a szereplését.

Eredmény:
női EK, selejtező, 1. mérkőzés:
Ludovika-FCSM CsataUmea (svéd) 77-62 (21-16, 12-12, 19-21, 25-13)
A magyar csapat legjobb dobói: Lelik 18, Zele 17, Böröndy 13, Hegedűs 12

Borítókép: Facebook / Ludovika-FCsM Csata Basketball

További tartalmak