Musorujsag
Élő Eredmények

Golovin Vlagyimir irányításával a második Eb-selejtezőjét is megnyerte a magyar női kézilabda-válogatott

Golovin Vlagyimir irányításával a második Eb-selejtezőjét is megnyerte a magyar női kézilabda-válogatott

m4sport.hu/MTI
A magyar női kézilabda-válogatott 30–28-re legyőzte Szlovákiát az Európa-bajnoki selejtezősorozat 2. fordulójában, Golovin Vlagyimir alakulata ezzel két mérkőzés után hibátlan.

 

Golovin Vlagyimir értékelése

Eredmény, selejtező, 2. forduló, 5. csoport
Szlovákia-Magyarország 28-30 (14-13)
a magyar gólszerzők: Lukács 6, Vámos 5, Kácsor, Háfra 4-4, Kovács A., Márton 3-3, Klujber 2, Tóth E., Tóvizi, Bordás 1-1
lövések/gólok: 47/28, illetve 53/30
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 2/1
kiállítások: 4, illetve 6 perc

A magyar csapatból Szucsánszki Zita és Kovacsics Anikó sérülés, Szöllősi-Zácsik Szandra pedig betegség miatt hiányzott. A bő keretből Lakatos Ritát, Helembai Fannyt és Schatzl Nadine-t nem nevezte a meccsre az új szakmai stáb. Az első két gólt a vendégek szerezték, majd a lelkesen és gyorsan játszó hazaiak 4-2-re fordítottak, és a folytatásban is pontosabban kézilabdáztak. A magyar együttes támadásban és védekezésben is sokat hibázott, Szikora Melinda védéseinek köszönhetően azonban nem került komoly hátrányba. Az egyenlítés többször sikerült a gyengélkedő válogatottnak, a vezetést azonban nem tudta visszavenni az első félidőben, a szünetben a házigazdák 14-13-ra vezettek.

A második felvonás elején is remekelt Szlovákia, hat és fél perc kellett, hogy a magyar válogatott – 2-1 után ismét – megszerezze a vezetést. Egy négyes gólsorozat után 21-17-re megléptek a vendégek, de a beálló körüli védekezésük továbbra sem működött, ezt kihasználva a házigazdák továbbra is tapadtak ellenfelükre. Az ötvenedik percben Golovin Vlagyimir ismét időt kért, majd csapata tovább növelte előnyét (19-24). A hajrában sem tudott felszabadult játékot nyújtani a magyar együttes, sőt, az utolsó percek a hibák miatt ismét izgalmasan alakultak, de Kácsor Gréta és Vámos Petra góljaival a magyaroknak végül sikerült két találattal nyerniük.

„Az első félidő játékát az önbizalomhiány jellemezte, mindenki csak tologatta a labdát. A másodikban egy kicsit hatékonyabb lett a védekezésünk, labdaszerzések után gólokat lőttünk és egy kicsit megnyugodtunk” – nyilatkozta Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a mérkőzést közvetítő M4 Sporton. Hozzátette, a második félidő első 15-18 percében nagyon keményen dolgoztak játékosai, a hátralévő időben viszont ismét érthetetlenül sokat kapkodtak.

„Meg kell tanulnunk megbecsülni a labdát és menedzselni az időt, tudni kell, hogy mikor van vége a meccsnek” – szögezte le az edző. Hozzáfűzte, örül, hogy két meccsen négy pontot szerzett csapata, de mivel nagyon tanulságos volt mindkét találkozó, tanulni kell belőlük.

„Ki kell javítanunk a hibákat, és erre sajnos nincs sok időnk” – utalt a december 1-jén kezdődő világbajnokságra Golovin.

A szlovákok legeredményesebb játékosa a Siófokon játszó Simona Szarková volt tíz góllal, Nikoleta Trúnková nyolcszor volt eredményes. Szikora Melinda 14 védéssel járult hozzá a sikerhez. A két csapat 21. alkalommal találkozott egymással: egy szlovák siker és három döntetlen mellett ez volt a 17. magyar győzelem. A selejtezősorozat március elején folytatódik, amikor a magyarok kétszer is megmérkőznek a világbajnoki ezüstérmes spanyolokkal.

A jövő novemberi északmacedón-montenegrói-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra a csoportok első két helyezettje jut ki. Már biztos résztvevőnek számít a címvédő Norvégia, valamint a rendező országok válogatottjai. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese a decemberi, spanyolországi világbajnokság csoportkörének az első fordulójában is találkozik a szlovákokkal.

további eredmény
Portugália-Spanyolország 22-23 (11-14)
szerdán játszották
Magyarország-Portugália 34-24 (17-15)
Spanyolország-Szlovákia 33-28 (17-11)

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek