Musorujsag
Élő Eredmények
×

Máthé Dominik csapata győzött Szegeden

Máthé Dominik csapata győzött Szegeden

MTI
A Pick Szeged házigazdaként 34-30-ra kikapott a válogatott Máthé Dominikot foglalkoztató norvég Elverum HB csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.

A hazaiaktól Luka Stepancic és Matej Gaber hiányzott, a norvég bajnokcsapat viszont teljes kerettel érkezett Magyarországra. A két együttes augusztusban két felkészülési mérkőzést játszott egymással, a Szeged előbb 29-24-re, majd 29-27-re nyert.

A csütörtöki meccs szinte végig meglehetősen hullámzóan alakult. Eleinte felváltva estek a gólok, majd egy 5-1-es sorozattal az Elverum ellépett, és 11 perc után 8-5-re vezetett. A hazaiak négy perc alatt egyenlítettek, ám ellenfelük bátran, összeszedetten kézilabdázott és pontosan támadott. Juan Carlos Pastor vezetőedző a 18. percben időt kért, ezután csapata – jórészt Kent Robin Tönnesen hibái miatt – 15-11-es hátrányba került, majd Mikler Roland védéseire alapozva négy perc múlva ismét egyenlített.

Ekkor a norvégok kértek időt, és újra lendületbe kerültek, nagyon keveset hibáztak, a Szeged viszont támadásban és védekezésben sem teljesített megfelelően, így a szünetben 19-15-re a vendégek vezettek.

Jobbátlövő poszton az egész meccsen gyengélkedtek a hazaiak, és bár a második félidő elején egy 4-1-es sorozattal csökkentették a hátrányukat, a folytatásban újabb három norvég gól következett, így Pastornak 26-21-nél megint időt kellett kérnie.

Mikler továbbra is remekül védett, ebből mégsem tudott profitálni a csapata, mert a túloldalon Emil Imsgard is bravúrral hárított. A szegediek előbb nyitott védekezésre váltottak, majd a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, de ezek sem hozták meg a várt fordulatot.

A hazaiak legeredményesebb játékosa Bánhidi Bence volt hat góllal, a norvégoknál Tobias Gröndahl kilenc, Máthé Dominik hat alkalommal talált be. A kapusok közül Mikler 12, Imsgard 18 lövést védett.

A két együttes negyedszer találkozott egymással a BL-ben, három szegedi győzelem után az Elverum először nyert.

A két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló Szeged jövő szerdán a német THW Kiel otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, A csoport:
Pick Szeged-Elverum HB (norvég) 30-34 (15-19)
lövések/gólok: 56/30, illetve 58/34
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 6/4
kiállítások: 6, illetve 4 perc

FC Porto (portugál)-Telekom Veszprém 23-30 (10-16)
lövések/gólok: 46/23, illetve 50/30
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 4/4
kiállítások: 2, illetve 4 perc

Borítókép: Szeged, 2021. október 14. A szegedi Rosta Miklós (b), Bodó Richárd (b2) és Imanol Garciandía (j2), valamint Eric Johansson (b3), Thomas Alfred Solstad (j2) és Endre Langaas (j), a norvég csapat játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójában játszott Pick Szeged - Elverum HB mérkőzésen Szegeden 2021. október 14-én. MTI/Rosta Tibor

További tartalmak