Musorujsag
Élő Eredmények

Nem bírt egymással a Ferencváros és az Esbjerg a női kézi-BL-ben

Nem bírt egymással a Ferencváros és az Esbjerg a női kézi-BL-ben

MTI
A Ferencváros házigazdaként 31-31-es döntetlent játszott a dán Esbjerg csapatával a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, szombaton Érden.

A hazaiak keretéből Kovacsics Anikó és Tóth Nikolett, a mindössze tíz mezőnyjátékossal érkezett vendégektől Mette Tranborg, Marit Rösberg Jacobsen és Estavana Polman hiányzott.

Eleinte szorosan alakult az állás, egyik csapat sem tudott egygólosnál nagyobb előnyt kialakítani. A meccs negyedénél egyre többet hibázott az Esbjerg, ezt kihasználva a magyar csapat lendületes támadásokat vezetett és öt percben belül 4-0-s szériát produkált (11-8). Első időkérése után agresszívabb védekezésre váltott a dán együttes, és egy négyes gólsorozattal visszavette a vezetést (14-15). A Ferencváros játékán igencsak meglátszott a pihentetés miatt lecserélt német Emily Bölk hiánya.

A szünetben döntetlen volt az állás, és Henny Reistad vezérletével a második félidő elején is remekül tartotta magát az Esbjerg. Az FTC 4-1-es sorozata után kettesével szerezték góljaikat a vendégek, és a meccsen először vezettek két találattal (23-25).

„Ezzel a védekezéssel nem lehet meccset nyerni” – kiabálta Elek Gábor, amikor ismét időt kért. A világbajnok holland Angela Malestein góljaival kétszer is egyenlített az FTC, amelynek kapujában Bíró Blanka bravúrokat mutatott be. Az utolsó percben előbb a vendégek támadhattak, majd a Ferencvárosnak csupán hat másodperce volt, de egyik csapat sem járt sikerrel, így maradt a döntetlen.

A mezőny legeredményesebbje Malestein, illetve Reistad volt, egyformán tíz góllal. A kapusban Bíró Blanka hét, Janurik Kinga három, a túloldalon Rikke Poulsen 11 védést mutatott be.

A két csapat ötödik egymás elleni BL-meccsén két magyar és két dán győzelem után először született döntetlen.

A két győzelemmel és két döntetlennel álló FTC egy hét múlva a francia Brest Bretagne csapatát fogadja Érden.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, A csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Team Esbjerg (dán) 31-31 (16-16)
lövések/gólok: 56/31, illetve 48/31
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 1/1
kiállítások: 6, illetve 6 perc

Vasárnap játsszák:
B csoport: Odense HB (dán)-Győri Audi ETO KC, Gudme 16.00

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1879036"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Képekben a Ferencváros-Esbjerg női kézi-BL-csoportmeccs
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2021/10/DVAST20211016015-1623x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Érd, 2021. október 16. A ferencvárosi Kisfaludy Anett (b) és Alicia Stolle (j2), valamint Kaja Kamp Nielsen (b2) és Henny Ella Reistad (j), a dán csapat játékosai a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a 4. fordulóban játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkőzésen az Érd Arénában 2021. október 16-án. MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak