Musorujsag
Élő Eredmények

Kilenc góllal nyert az MTK a női kézilabda Európa-ligában

Kilenc góllal nyert az MTK a női kézilabda Európa-ligában

MTI
Az MTK 33-24-re nyert a török Yalikavak Spor Kulübü vendégeként a női kézilabda Európa-liga selejtezőjében, az első forduló vasárnapi első mérkőzésén, Bodrumban.

Az első tíz percben még tartotta magát a török csapat, ezt követően azonban a magyar szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir együttese Pelczéder Orsolya vezérletével 11-4-re elhúzott. A folytatásban a felnőtt válogatottba is behívott Pál Tamara góljaival őrizte előnyét az MTK, amely 19-13-ra vezetett a szünetben. A 25. perctől felváltva estek a gólok, majd 24-17-es magyar vezetés után némileg csökkentette hátrányát a Yalikavak, ám a sok kiállítást és büntetőt hozó találkozó hat MTK-góllal, és így fölényes vendégsikerrel zárult.

A mezőny legeredményesebb játékosa Pál Tamara volt, aki 13 lövésből 12 gólt szerzett.

A visszavágót jövő vasárnap 18 órától játsszák az Elek Gyula Arénában. A továbbjutóra a selejtező második fordulójában a dán Herning-Ikast HB vár.

A Debrecen és a Váci NKSE a selejtező második körében csatlakozik a második számú európai kupasorozat mezőnyéhez, a Mosonmagyaróvár pedig a csoportkörben kezdi meg szereplését.

Eredmény, selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
Yalikavak Spor Kulübü (török)-MTK Budapest 24-33 (13-19)
lövések/gólok: 43/24, illetve 43/33
gólok hétméteresből: 8/6, illetve 8/8
kiállítások: 16, illetve 12 perc

Borítókép: mtk.hu/Hegedüs Gábor

További tartalmak