Musorujsag
Élő Eredmények
×

Máthé Dominik: Szükségünk van a húszezer magyar szurkolóra az Eb-n

Máthé Dominik: Szükségünk van a húszezer magyar szurkolóra az Eb-n

m4sport.hu
A Norvégiában játszó válogatott átlövő jövője már eldőlt, Franciaországban folytatja, ennek ellenére is kiváló formában játszik az Elverumban. A múlt hétvégén a Pick Szeged veretlenségét szakították meg, Máthé Dominik hat találattal segítette csapatát és sokszor ennyivel terhelné az ellenfelek kapuját az Európa-bajnokságon, amelyen nagyon számít a szurkolók támogatására.

Már várja a részben hazai rendezésű kézilabda Európa-bajnokságot Máthé Dominik. Az Elverum játékosa a múlt hétvégén a Pick Szeged ellen lépett pályára a Tisza-partján a Bajnokok Ligájában és rukkolt elő ismételten remek játékkal. Hat gólt szerzett és annak ellenére, hogy egyesek a kispadra ültetnék Norvégiában jövő évi klubváltása miatt, Máthé mérkőzésről mérkőzésre bizonyít.

„Sikerült beilleszkednem Norvégiában és húzóember lettem a válogatottban, így jobban bíznak bennem, de megvan a csapatom a következő szezonra ezért a vezetőségben felmerül, hogy miért játszom ennyit. Szerencsére az edző nem ilyen, azt a teljesítményt hozom, amivel nem tudok a kispadon ülni. Minél többet kell dolgoznom, hogy a párizsi szintre érjek” – nyilatkozta Máthé.

„Az Eb után fogok pár napra Párizsba utazni beszélgetni az edzővel, megnézni egy meccset vagy lakást nézni, de ez még távlati dolog. Fél szemmel mindig nézem őket, de nem gondolok rá sokat” – fogalmazott a válogatott jobbátlövője és természetesen szóba került a közelgő januári Európa-bajnokság is.

„Minden második nap eszembe jut és sajnálom, hogy nem tudtam ezúttal a válogatottal lenni. A külföldön játszóknak volt egy videohívás, ahol tudtunk pár szót beszélni. Nagyon várjuk, hogy a szurkolók ott lehessenek a húszezres csarnokban és buzdítsanak bennünket.”

Borítókép: Máthé Dominik / m4sport.hu

További tartalmak