Musorujsag
Élő Eredmények

Ja Morant történelmet írt a Grizzliesnél, a Lakers először győzött a szezonban

Ja Morant történelmet írt a Grizzliesnél, a Lakers először győzött a szezonban

MTI
Hat mérkőzést rendeztek vasárnap az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszában, és csak a Los Angeles Lakers tudott nyerni házigazdaként.

A játéknap legjobb egyéni teljesítménye is a Los Angeles-i mérkőzésen született meg, a vesztes Memphis Grizzliest erősítő Jamel Morant ugyanis negyven pontot dobott és tíz gólpasszt adott, ilyen teljesítményre eddig senki nem volt képes. Morant lett a Grizzlies harmadik játékosa Pau Gasol és Bryant Reeves után, aki negyven pontos dupla-duplát ért el – mindhárman vesztes mérkőzésen.

Carmelo Anthony 28 ponttal járult hozzá a Lakers győzelméhez, ezzel 27 423 pontnál jár, és Moses Malonet (27 409) megelőzve már kilencedik az NBA örökrangsorában. A nyolcadik helyen Shaquille O’Neal áll 28 596 ponttal. A házigazda először nyert, a vendég együttes először kapott ki az idényben.

Kevin Durant 38 ponttal zárt a Charlotte ellen, de ez sem volt elég a Brooklyn számára a szoros eredményhez. A veretlen Hornetsben Miles Bridges 32 pontot dobott.

Három kör után is nyeretlen az Oklahoma, amely a Philadelphia vendéglátójaként maradt alul.

Eredmények:
Los Angeles Lakers-Memphis Grizzlies 121-118
Brooklyn Nets-Charlotte Hornets 95-111
Houston Rockets-Boston Celtics 97-107
New York Knicks-Orlando Magic 104-110
Oklahoma City Thunder-Philadelphia 76ers 103-115
Sacramento Kings-Golden State Warriors 107-119

Borítókép: EPA/JUSTIN LANE

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kyrie Irving nemet mond az oltásra, mert az elnyomottak szószólója akar lenni
Jövő szerdán veszi kezdetét az észak-amerikai profi kosárlabda-liga (NBA), azonban az első számú esélyesként emlegetett Brooklyn Nets egyelőre nem számít a csapat egyik legnagyobb sztárjára, Kyrie Irvingre. Az irányító, aki többször is hangot adott nemtetszésének a Covid-19 védőoltásokkal kapcsolatos intézkedésekkel szemben, majd megtagadta vakcinát, melyet a ligában szereplő játékosok 95%-a már megkapott.
Kosárlabda