Musorujsag
Élő Eredmények

Gulyás István: A győzelmen kívül semmivel nem voltunk elégedettek

Gulyás István: A győzelmen kívül semmivel nem voltunk elégedettek

MTI | Szerző: Kun Dániel
Bosznia-Hercegovina 26-24-es legyőzésén kívül semmivel nem volt elégedett a magyar férfi kézilabda-válogatott szakmai stábja a pénteki, érdi felkészülési mérkőzésen.

Nagy László, a magyar szövetség alelnöke az MTI-nek elmondta, a meccs komolyságára való tekintettel felkészültek az ellenfélből, de amire készültek, azt nem igazán látták viszont, mivel nagyon sok új, fiatal játékossal érkeztek a bosnyákok, akikről nem volt videoanyaguk.

Hozzátette, a 24 kapott góllal talán elégedettek lehetnek, a magyar találatok száma viszont egy kicsit alacsony.

„A helyzeteink megvoltak, de több technikai hibát követtünk el, ezen mindenféleképpen csiszolnunk kell. Amit az elmúlt három-négy nap során tapasztaltunk, azt a meccsen valamiért nem kaptuk vissza, de elég rendesen dolgoztunk velük, tehát arra is lehet következtetni, hogy egy kicsit fáradtabbak voltak” – értékelt a hétfőtől szombatig Budaörsön és Érden edzőtáborozó válogatott szakmai stábjának tagja.

A csapat 45 lövésből szerezte a 26 gólját, és négy találatnál nagyobb különbséggel egyszer sem vezetett.

Nagy László hangsúlyozta, minden játékos nagyon akart, de ezúttal nem úgy jött ki a játék, ahogyan szerették volna. Megjegyezte, javítani fogják a hiányosságaikat, illetve elemzik majd, ami nem sikerült jól, ezért biztos benne, hogy a következő összetartás alkalmával, decemberben profitálni fognak ebből és előrébb is lépnek.

„A győzelmen kívül semmivel nem voltunk elégedettek, ezen még bőven van mit javítani. Nagyon nehéz, végig nyögvenyelős mérkőzés volt” – értékelt az MTI-nek a januári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar csapat szövetségi kapitánya, Gulyás István.

Hozzátette, a bosnyákok rendre hosszan támadtak, a magyar szakmai stáb pedig azt kérte a játékosoktól, hogy próbáljanak meg rohanni, ha megvan a labda, diktáljanak minél nagyobb tempót. Ebbe viszont elég sok hiba csúszott, ami talán frusztráló volt a csapat számára, ezért alakult végig szorosan az állás.

„Olyan érzésem volt, hogy a világ összes helyzetét kihagytuk ezen a meccsen, hiszen megvoltak a lehetőségeink. De semmi gond, mert a srácok küzdöttek, csinálták a dolgukat, csak nem voltak annyira koncentráltak, mint kellett volna. Nagyon sok hiba csúszott a játékba, de nincs ezzel probléma, ez javítható, mindenki látta, hol vannak a hiányosságok” – nyilatkozott Gulyás.

A kapitány úgy fogalmazott, az is céljuk volt, hogy akinek szüksége van rá, töltsön minél több időt a pályán. Ezért kaphatott sok lehetőséget Lékai Máté és Ancsin Gábor, akik a közelmúltban nem voltak jó formában, illetve a sérülés és műtét után visszatért Szita Zoltán. Utóbbi, a lengyel Orlen Wisla Plock balátlövője kapcsán Nagy László elmondta, a törött hüvelykujja meggyógyult, és egy-két hete már ismét játékra alkalmas.

Hozzáfűzte, akik nem kaptak sok lehetőséget pénteken, vagy egyáltalán nem játszottak, azok a szombati zárt kapus, nem hivatalos edzőmeccsen a pályán lesznek a bosnyákok ellen.
A magyarok legközelebb december 16-tól készülnek együtt az Európa-bajnokságra, majd január 6-án Fehéroroszországgal játszanak edzőmérkőzést Tatabányán, két nappal később pedig Bahrein lesz az ellenfelük.

A 24 csapatos kontinenstornán január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. A magyar válogatott a B csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokban. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe.

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek