Musorujsag
Élő Eredmények

Négy játékos megszerzését és egy szerződéshosszabbítást jelentett be a Telekom Veszprém

Négy játékos megszerzését és egy szerződéshosszabbítást jelentett be a Telekom Veszprém

MTI
Négy új játékossal erősödik a Telekom Veszprém kézilabdacsapata: jövő nyáron csatlakozik a kerethez a francia születésű szerb Dragan Pechmalbec, az egyiptomi Jehia el-Dera, a fehérorosz Mikita Vailupau és ugyancsak akkortól él a szerződése a magyar utánpótlás egyik legnagyobb tehetségének, Fazekas Gergőnek - jelentette be a klub sportigazgatója hétfőn Veszprémben.

Nagy László hozzátette: a jobbszélső Gasper Marguc két évet hosszabbított.

Csík Zoltán, a klub vezérigazgatója a sajtótájékoztató kezdetén emlékeztetett rá, a nyáron hároméves projektet indított a Telekom Veszprém, majd hozzátette, a vezetés elégedett a Momir Ilic-Gulyás Péter edzőpáros eddigi munkájával, amely lendületes, jó csapatot kezdett építeni.

Momir Ilic vezetőedző örömét fejezte ki, hogy a tervek szerint alakul a csapatépítés, de hozzátette: még az út elején járnak.

Az új igazolásokat bemutatva Nagy László elmondta: az egyiptomi Zamalektől érkező Jehia el-Derával kétéves szerződést kötöttek, a 26 éves, olimpiai negyedik helyezett irányító-balátlövőre támadásban és védekezésben is számítanak. Mikita Vailupau, a Meskov Breszt 26 éves játékosa, aki ugyancsak két évre igazolt a bakonyi klubhoz, gólerős játékával hívta fel magára a veszprémiek figyelmét. Nagy László emlékeztetett rá: a fehérorosz válogatott jobbszélső a 2020-as Európa-bajnokságon 47 találatával második helyen végzett a góllövőlistán.

A sportigazgató a klub stratégiájában fontosnak nevezte a beálló pozíciót, ahová 2 plusz 1 évre érkezik a HBC Nantes 25 éves francia születésű szerb válogatottja, Dragan Pechmalbec. A mozgékony, energetikus, jó testfelépítésű, védekezésben és támadásban egyaránt bevethető kézilabdázó új taktikai lehetőségekkel színesítheti a csapat játékát – emelte ki Nagy László.

Bemutatását követően Pechmalbec azt mondta: várja már, hogy pályára léphessen a Veszprém Arénában.

Nagy László tájékoztatása szerint a klub négyéves szerződést kötött Fazekas Gergővel. A fiatal irányító a Fejér B.Á.L. Veszprémből érkezik, és szerződésének első két évében külföldi BL-csapatban szerepel majd kölcsönben.

A korábbi veszprémi kapus, Fazekas Nándor fia jelenleg az NB I-be az előző idényben feljutott Veszprémi KKFT csapatának vezéregyénisége. Fazekas Gergő, aki az 2020/21-es szezonban 38 meccsen 192 gólt szerzett és októberben 17 évesen meghívást kapott a magyar felnőtt válogatottba, a sajtótájékoztatón gyermekkori álma beteljesülésének nevezte, hogy játszhat majd a Telekom Veszprémben.

Borítókép: Gasper Marguc (Fotó: EPA/Ian Langsdon)

További tartalmak