Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hosszabbított az FTC női kézilabdacsapatának vezetőedzője és hét játékosa

Hosszabbított az FTC női kézilabdacsapatának vezetőedzője és hét játékosa

MTI
Szerződést hosszabbított a bajnoki címvédő Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzője, Elek Gábor, valamint hét játékosa.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a német Alicia Stolle és Emily Bölk, a világbajnok holland Angela Malestein, valamint Bíró Blanka, Janurik Kinga, Kisfaludy Anett, Kovács Anett, illetve Elek Gábor új megállapodása egyaránt 2024-ig szól.

„A Ferencváros és a menedzsment számára fontos visszajelzés, hogy ilyen sok játékossal és a vezetőedzővel is meg tudtuk hosszabbítani a szerződést” – mondta Görög Zsolt, a szakosztály ügyvezető igazgatója. Hozzátette, fontosnak tartják a szakosztály stabil működését, illetve a játékoskeretben, az öltözőben és a szakmai stábban is fontos szempont az állandóság.

Nyíri Zoltán, a klub ügyvezető alelnöke kiemelte, a háttérben folynak még további tárgyalások, Elek Gábor pedig közölte, hogy beálló poszton biztosan erősíteniük kell majd, ugyanis a német Julia Behnke az idény végén távozik, mert honvágya van.

„Köszönöm a játékosoknak, hogy bíznak bennünk, és köszönöm a vezetőknek, hogy úgy gondolták, közösen folytassuk tovább” – nyilatkozta Elek Gábor. Hangsúlyozta, nagyon nagy álmuk, hogy bejussanak a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjébe. Ehhez további lépéseket kell tennünk, de azt gondolom, egy kicsit közelítünk felé” – fűzte hozzá.

Nyíri Zoltán idézte Kubatov Gábor klubelnököt, aki hétfőn azt nyilatkozta, néhány éven belül BL-t kell nyernie a csapatnak.
„Elkezdődik egy munka ennek jegyében, és a klub is pontosan tudja, hogy ez számára is egy feladat, magasabbra kell emelnünk a lehetőségeket, és ezt meg is fogjuk tenni” – fogalmazott.

Az FTC a Bajnokok Ligája csoportkörében négy győzelemmel és két döntetlennel vezeti az A csoportot, az NB I-ben pedig hét sikerrel a második helyen áll.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Négy játékos megszerzését és egy szerződéshosszabbítást jelentett be a Telekom Veszprém
Négy új játékossal erősödik a Telekom Veszprém kézilabdacsapata: jövő nyáron csatlakozik a kerethez a francia születésű szerb Dragan Pechmalbec, az egyiptomi Jehia el-Dera, a fehérorosz Mikita Vailupau és ugyancsak akkortól él a szerződése a magyar utánpótlás egyik legnagyobb tehetségének, Fazekas Gergőnek - jelentette be a klub sportigazgatója hétfőn Veszprémben.
Kézilabda