Musorujsag
Élő Eredmények
×

Csak beoltott vagy a fertőzésen átesett kézilabdázók mehetnek a női vb-re és a férfi Eb-re

Csak beoltott vagy a fertőzésen átesett kézilabdázók mehetnek a női vb-re és a férfi Eb-re

m4sport.hu | Szidor György
A nemzetközi szövetség döntése a januári, magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságra is érvényes.

Mindössze 16 nap van hátra a női kézilabda világbajnokság rajtjáig, Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) mégis csak most döntött úgy, hogy csak olyan játékosok vehetnek részt a tornán, akik megkapták az oltást, vagy ha átestek a koronavírus-fertőzésen, és ennek köszönhetően immunitást szereztek.

Ez a szabály azonban nem csak a játékosokra, hanem a résztvevő országok küldöttségének valamennyi tagjára, emellett a játékvezetőkre, a szervezőkre és az eseményen részt vevő mindenféle személyzetre is vonatkozik. Erről Per Bertelsen, az IHF versenybizottságának elnöke beszélt a dán Tv2-nek – szúrta ki a 24.hu.

Morten Henriksen, a dán szövetség sportigazgatója nem érti, hogy a másfél éve tartó járvány ellenére, miért csak az utolsó pillanatokban hoztak meg ilyen döntést. Támogatja, hogy beoltsák az embereket, miként azt is jó ötletnek tartja, hogy a szövetség határozott ajánlást tesz, ami könnyíti a világbajnokság lebonyolítását, azt viszont abszolút nem tartja jó ötletnek, hogy mindennek ilyen rövid időn belül kell teljesülnie.

A dán lap kiemeli, az olimpián részt vett válogatottaknak valószínűleg nem lesz gondja az átoltottsággal, ugyanakkor Afrikában, Dél-Amerikában és Kelet-Európa egyes részein az oltási folyamat nem a legszervezettebb.

A decemberi spanyolországi női világbajnokságon a magyar együttes a németekkel a csehekkel és a szlovákokkal van egy csoportban, míg a januári magyar-szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokságon a portugál, izlandi, holland hármas vár a csoportban Miklerékre.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak