Musorujsag
Élő Eredmények
×

Tomori lemondta a vb-szereplést

Tomori lemondta a vb-szereplést

m4sport.hu
Nem vesz részt a december 2-án kezdődő női kézilabda-világbajnokságon Tomori Zsuzsanna – közölte a Magyar Kézilabda Szövetség.

„Sajnáljuk, hogy Zsuzsa éppen két héttel a torna rajtja előtt jutott erre az elhatározásra, reméljük, nyomós oka van rá – idézi a szövetség honlapja Kirsner Erika alelnököt. – Természetesen az új olimpiai ciklus első világversenyén nélküle is az a célja a csapatnak, hogy minél eredményesebben szerepeljen, és elkezdje az építkezést a párizsi ötkarikás játékokra, illetve a 2024-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságra. A keret hétfőn megkezdi a felkészülést, majd jövő csütörtökön útra kel a franciaországi felkészülési találkozókra, illetve a spanyolországi világbajnokságra.”

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány az M1-nek elmondta, hogy Tomori az olimpia után kimerültnek érezte magát, ráadásul megsérült és jelenleg beteg is, ezért úgy érzi, nem tudná teljes erőbedobással segíteni a nemzeti csapatot. A válogatottság lemondása azonban nem végleges, csak a vb-re vonatkozik. A kapitány hozzátette, sajnálja, hogy a világbajnoksághoz ennyire közel történt mindez, de a szakmai stáb azon dolgozik, hogy pótolni tudja a válogatott egyik alapemberét.

A 34 éves átlövő 2006-ban mutatkozott be a nemzeti csapatban és azóta 191 mérkőzésen lépett pályára, tagja volt a 2008-as pekingi olimpián negyedik, illetve a 2012-es Európa-bajnokságon bronzérmes együttesnek is, ahogy az idei tokiói játékokon hetedik gárdának is a vezéregyénisége volt. Jelenleg a norvég Vipers Kristiansand légiósa.

Az olimpiai hetedik helyezett magyarok a csoportkörben december 2-án Szlovákiával, 4-én Csehországgal, 6-án pedig Németországgal találkoznak Llíriában. A középdöntőbe az első három helyezett jut tovább. A magyarok mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti. A vb előtt  a csapat november 26-án és 28-án Párizsban az olimpiai bajnok Franciaország ellen játszik felkészülési mérkőzéseket.

A magyar női válogatott bő vb-kerete:
kapusok:
Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Ferencváros), Szikora Melinda (Bietigheim, német)

jobbszélsők:
Kovács Anett (Ferencváros), Lukács Viktória (Győr), Töpfner Alexandra (Alba Fehérvár)

jobbátlövők:
Albek Anna (Metzingen, német), Klujber Katrin (Ferencváros), Planéta Szimonetta (Debrecen)

irányítók:
Tóth Eszter (Mosonmagyaróvár), Vámos Petra (Debrecen)

beállók:
Bordás Réka (Debrecen), Szabó Laura (MTK), Tóvizi Petra (Debrecen)

balátlövők:
Háfra Noémi (Győr), Kácsor Gréta (Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (Ferencváros)

balszélsők:
Fodor Csenge (Győr), Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Győr)

Borítókép: Danyi Gábor edző és Tomori Zsuzsanna (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak