Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nem kell műteni, mégis kihagyja a női kézi-vb-t a Győr átlövője

MTI | Kun Dániel
A múlt heti hírekkel ellentétben mégsem lesz vállműtétje Jelena Despotovicnak, a Győri Audi ETO KC montenegrói kézilabdázójának, aki kihagyja a jövő szerdán kezdődő spanyolországi világbajnokságot.
MTI/Krizsán Csaba

„Ahhoz, hogy panaszai megszűnjenek, a lövő válla teljesen meggyógyuljon, és januártól száz százalékban a csapat rendelkezésére álljon, komplex fizikoterápiás kezelés szükséges a következő hetekben, amelyet természetesen el is végzünk”nyilatkozta a klub honlapján kedden Balogh Péter csapatorvos.

Hozzátette, Despotovic sérülése nem újkeletű, hanem a túlterhelés esetén jelentkező vállpanasza újult ki ismét. Emiatt nem javasolt a sorozatterhelés, ami egy világversenyen elkerülhetetlen a játékosok számára.

Az északmacedón 24rakomet.mk portál szerint a balátlövő a múlt héten úgy nyilatkozott, több mint egy éve fáj a válla, és mivel a klubszezonban nincs ideje pihentetni, egyeztetett Ambros Martín vezetőedzővel, valamint Bojana Popovic szövetségi kapitánnyal, és úgy döntött, hogy nem vesz részt a spanyolországi tornán. Hozzátette, a hosszú felépülési időszak miatt nem most akarta megoperáltatni a sérült testrészt, de mivel már nem tud minden meccsen pályára lépni, az ETO orvosai azt tanácsolták neki, hogy ne halogassa a beavatkozást, ám ezt a győriek most cáfolták.

A montenegrói válogatott Djurdjina Jaukovic és Katarina Dzaferovic játékára sem számíthat a világbajnokságon, ők sérülés miatt szinte a teljes versenyszezont kihagyják.

Nemzeti csapatuk az A csoportban az olimpiai bajnok Franciaországgal, továbbá Angolával és Szlovéniával találkozik majd. Minden csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

A női kézilabda-világbajnokság összes mérkőzését az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

További tartalmak