Musorujsag
Élő Eredmények
×

Csak oltott vagy gyógyult játékosok szerepelhetnek a magyar–szlovák kézilabda-Eb-n

Csak oltott vagy gyógyult játékosok szerepelhetnek a magyar–szlovák kézilabda-Eb-n

m4sport.hu
A szerdán kezdődő női kézilabda-világbajnoksághoz hasonlóan a jövő januári, magyar–szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokságon is csak koronavírus ellen beoltott, vagy a fertőzésen átesett és ezáltal védett játékosok vehetnek részt.

Az európai szövetség (EHF) által közzétett egészségügyi protokoll szerint a kontinenstornán kétnaponta kötelezően PCR-teszteket fognak végezni a résztvevőkön.

Martin Hausleitner, az EHF főtitkára elmondta, amennyiben valaki fertőzöttnek bizonyul, a vele érintkezésbe került személyek nem minősülnek automatikusan kontaktszemélynek, negatív teszt esetén folytathatják az Eb-t. A pozitív teszteredményt produkáló játékost elkülönítik a többiektől és az ország delegációját is megkérik az izolációra, aki azonban negatív PCR-teszteredménnyel rendelkezik, visszatérhet.

A szövetség tájékoztatása szerint a tornát nem „buborékrendszerben” fogják lebonyolítani, így a csapatok elhagyhatják szállodáikat, ugyanakkor arra kérik az Európa-bajnokság résztvevőit, hogy minimalizálják a mozgást és a másokkal való érintkezést, a maszkviselés pedig kötelező.

A 24 csapatos Európa-bajnokságon január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. A magyar válogatott a B csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik az új budapesti multifunkcionális arénában. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe. Az új népligeti csarnok az egyik középdöntő-csoportnak, majd az elődöntőknek, a döntőnek és a helyosztóknak is otthont ad. A kontinenstorna meccseit az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti.

Borítókép: Budapest, 2021. november 8. A 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság egyik helyszíne, a Budapest-Népliget autóbusz-pályaudvar szomszédságában épülő, átadás előtt álló Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok fénypróbája 2021. november 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak