Musorujsag
Élő Eredmények
×

Már a vb-helyszínen edzett a magyar női kéziválogatott

Már a vb-helyszínen edzett a magyar női kéziválogatott

mti
A magyar női kézilabda-válogatott kedden megérkezett Párizsból Valenciába, a szerdán kezdődő világbajnokságra.

A csapat elfoglalta szállását, és Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány este már edzést is tart az E csoport küzdelmeinek otthont adó llíriai sportcsarnokban.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Holanek Zoltán erőnléti edző Párizsban maradt, mivel az utolsó koronavírustesztje pozitív lett, ám folyamatosan tartja a kapcsolatot a szakmai stábbal. Valamennyi játékos és minden további stábtag negatív teszteket produkált Franciaországban és Spanyolországban is.

Az olimpiai hetedik helyezett magyarok múlt pénteken 33–28-ra, vasárnap pedig 29–28-ra kikaptak az ötkarikás címvédő francia válogatott vendégeként felkészülési mérkőzésen. A világbajnokság csoportkörében a magyar együttes csütörtökön Szlovákiával, szombaton Csehországgal, jövő hétfőn pedig Németországgal találkozik, egyaránt 20.30-tól. A vb mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

Mind a nyolc csoportból az első három helyezett kerül a középdöntőbe, ahova magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményeiket. A küzdelmek négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak, innen az első két-két helyezett kerül a negyeddöntőbe.

Borítókép: A magyar női kézilabda-válogatott Valenciában (Fotó: MKSZ)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Női kézivébé az M4 Sporton: a legfontosabb információk egy helyen
Szerdán kezdődik Spanyolországban a női kézilabda-világbajnokság, amelynek összes mérkőzését közvetíti az M4 Sport és/vagy az m4sport.hu, hétvégente pedig az M4 Sport+ is bekapcsolódik. A magyarok a csoportkörben csütörtökön Szlovákiával, szombaton Csehországgal, jövő hétfőn pedig Németországgal találkoznak Llíriában, egyaránt 20.30-tól. A magyar szövetség elvárása, illetve Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány célkitűzése a negyeddöntőbe, vagyis a legjobb nyolc közé kerülés.
Kézilabda
Komplexebb keret a korábbiaknál, újragondolt védekezéssel – cél a negyeddöntő a női kézilabda vb-n
Tomori Zsuzsanna visszalépése nem jött jókor, a női kézilabda-válogatott védekezését kis túlzással újra kell gondolnia Golovin Vlagyimir szövetségi kapitánynak. A 18 fős keretben három balkezes jobbátlövő is helyet kapott, hasonlóra talán még soha nem volt példa. A szövetségi célkitűzés a negyeddöntőbe jutás, ami a kedvezőbb sorsolásnak és a keret mélységének is köszönhetően teljesíthetőnek tűnik még a mostani bivalyerős mezőnyben is a december 1-én kezdődő spanyolországi világbajnokságon.
Kézilabda