Musorujsag
Élő Eredmények
×

Megtalálták Golovin Vlagyimir utódját az MTK-nál

Megtalálták Golovin Vlagyimir utódját az MTK-nál

m4sport.hu | Kun Dániel
A női kézilabda-válogatotthoz távozó Golovin Vlagyimir kettős megbízatása véget ért, klubcsapatánál, az MTK-nál Vida Gergő veszi át a vezetőedzői gyeplőt.

Kedden az MTK hivatalos oldalán jelentette be, megtalálta a női kézilabda-válogatotthoz távozó Golovin Vlagyimir utódját és a debreceni Vida Gergő lesz a következő időszakban a vezetőedzőjük.

A fővárosi klub tájékoztatása szerint hosszas tárgyalások és egyeztetések után találták meg a számukra tökéletes szakembert, a trénerrel másfél éves szerződést kötöttek.

Vida Gergő számára nem ismeretlen terep a női elsőosztályú kézilabda-bajnokság, mert korábban a Békéscsaba és a Debrecen női élvonalbeli csapatát is irányította. Az új vezetőedző már találkozott is a csapattal, a közös munkát december második hetében kezdik meg.

A budapesti csapat sajtóosztálya interjút is közölt az új szakvezetővel, melyben Vida a kapcsolatfelvétel részleteiről is említést tett: „Golovin Vlagyimir hívott fel, hogy mit szólnék a lehetőséghez. Mondhatnám, hogy sokat gondolkoztam, de ez nem lenne igaz, hiszen, ha maga a szövetségi kapitány kér fel, illetve ilyen csapatot vezethetek, arra nem lehet nemet mondani.”

Elárulta, jól érezte magát a Debrecen kötelékében, ahol a kézilabda akadémia szakmai igazgatójaként tevékenykedett, mégis úgy érezte, ez olyan szakmai lehetőség, amit nem hagyhat ki.

Hozzátette, nem érzi tehernek, hogy a szövetségi kapitánytól kell átvennie a gyeplőt, mert az MTK jól működő együttes, ugyanakkor elismerte, szeretné a saját elképzeléseivel kiegészíteni a csapat játékát.

Az MTK a bajnokság hetedik helyéről várhatja a spanyolországi világbajnokság utáni folytatást. Az együttest Szabó Laura képviseli a válogatottban.

Borítókép: mtk.hu

További tartalmak