Musorujsag
Élő Eredmények

Golovin: Van még meló; Klujber: a második félidőre megtaláltuk egymást

Golovin: Van még meló; Klujber: a második félidőre megtaláltuk egymást

m4sport.hu
A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat „túlizgulta” a világbajnokság nyitómérkőzését, a folytatásban pedig leginkább védekezésben kell javulni.

Golovin Vlagyimir a szlovákok hatgólos legyőzése után az M4 Sportnak azt mondta, az első félidőben játékosai sokszor „belealudtak” a védekezésbe, a második félidőben azonban a jó kapusteljesítménynek köszönhetően sikerült megnyugtató előnyre szert tenni. „A támadójáték működött, de védekezésben túlságosan statikus volt a csapat, mindenki csak a saját emberét próbálta levédekezni, így nagy lyukak maradtak. Az út elején vagyunk, még sok mindenen kell javítani, főleg védekezésben. Van még meló, 29 kapott góllal nehéz lesz nyerni a csehek ellen” – értékelt a kapitány.

A mérkőzést hét góllal záró Klujber Katrin szerint a folytatás szempontjából kulcsfontosságú volt a győzelem az első mérkőzésen, de nem úgy indult, ahogy kellett volna. „Az elején be voltunk feszülve, a második félidőre viszont teljesen megtaláltuk egymást.”

Az ötgólos Vámos Petra úgy vélte, a nyitómérkőzés miatt volt egy kis izgalom a csapatban, az első félidőben „szenvedtek”, főleg a védekezésbe csúsztak hibák, de a második félidőben ezeket sikerült mérsékelni magabiztosan nyerni. „A körülményeket is meg kellett szokni, hiszen elég hideg volt a csarnokban, de próbáltuk ezt kizárni és csak a pályán lévő dolgokra koncentrálni.”

A mérkőzés legjobbjának választott Háfra Noémi szerint a győzelmi kényszer miatt izgulva lépett pályára a csapat, de a végén sikerült összehozni a győzelmet. „Jó labdákat kaptam a többiektől, úgyhogy együtt hoztuk össze, csapatmunka volt” – válaszolta a saját teljesítményére vonatkozó kérdésre, majd kezével szívet mintázva kívánt jobbulást a koronavírusfertőzés miatt hiányzó Schatzl Nadine-nak.

Háfra Noémi (Fotó: m4sport.hu)

A hat védést bemutató Szikora Melinda is azzal kezdte értékelését, hogy az első félidőben nem állt össze a védekezés, a fordulópont pedig szerinte a második félidő derekán jött. „Ott már sikerült bravúrokat is bemutatnunk a kapuban is, ettől acélosabbá vált a védekezésünk és meg tudtuk fordítani a mérkőzést.”

A magyarok szombaton Csehországgal, hétfőn Németországgal találkoznak, egyaránt 20.30-tól. A középdöntőbe az első három helyezett kerül, és magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményeiket. A középdöntőbe a csapatok magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményeiket. A küzdelmek négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak, innen az első két-két helyezett kerül a negyeddöntőbe. A csoportkörben a négyesek utolsó helyezettjei az Elnök Kupáért kiírt alsóházi rájátszásban folytatják szereplésüket.

A világbajnokság mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1934710"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A magyar válogatott döcögős első félidő után nyert magabiztosan
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2021/12/D__YT20211202010-1-1920x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Golovin Vlagyimir (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak