Musorujsag
Élő Eredmények
×

Albek Anna: Ez volt az eddigi legboldogabb szülinapom

Albek Anna: Ez volt az eddigi legboldogabb szülinapom

m4sport.hu | Szerencsés Szilveszter
A 2001-es születésű újonc jobbátlövő, Albek Anna a Szlovákia elleni mérkőzés napján ünnepelte 20. születésnapját és nem tétlenkedett, góllal mutatkozott be a felnőtt válogatottban a spanyolországi világbajnokságon.

„Bátran mondhatom, hogy ez volt az eddigi legboldogabb szülinapom. Nem sokaknak adatik meg, hogy éppen a születésük napján mutatkozhatnak be a világbajnokságon. Örülök, hogy itt lehetek és góllal háláltam meg Vova bizalmát, nyertünk is, ez csodálatos” – fogalmazott a 20. születésnapját a szlovákok elleni meccs (35–29) napján ünneplő Albek.

A fiatal jobbátlövő célja már a kezdetektől a felnőtt válogatottság volt. Mindig ezért dolgozott, de nem gondolta, hogy ilyen hamar megkapja a behívót.

„Amikor Vovát szeptemberben kinevezték a szövetségi kapitánynak, felhívott és mondta, benne vagyok a 35-ös keretben, számítsak majd a meghívóra, de nem gondoltam, hogy ilyen korán megkapom a lehetőséget” – emlékezett vissza a TuS Metzingen lövője.

Először csak pár napra kellett készülnie, hogy Golovin Vlagyimir megnézze a válogatottnál, majd egészen máshogy alakult: „amikor elkezdtük a felkészülést beszéltünk telefonon, azt mondta, két napra pakoljak, a csapattal leszek és megnéznek. Aztán Tomori Zsuzsa sajnos lemondta a válogatottságot, újra felhívott, hogy három hétre pakoljak, mert lehet, benne leszek a keretben” – mondta Albek az M4 Sportnak.

Elárulta, hívta többek között a Ferencváros és a Siófok is, de most a jelenre és a vb-re fókuszál, és reméli, minél hamarabb Magyarországon játszhat.

A magyar válogatott szombaton 20.30-tól Csehországgal játszik, hétfőn pedig Németország ellen zárja a csoportkört. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét mérkőzést élőben közvetíti.

A csoportbeosztás:
A csoport: Franciaország, Montenegró, Angola, Szlovénia
B csoport: Orosz Kézilabda Szövetség, Szerbia, Kamerun, Lengyelország
C csoport: Norvégia, Románia, Kazahsztán, Irán
D csoport: Hollandia, Svédország, Puerto Rico, Üzbegisztán
E csoport: Németország, Magyarország, Csehország, Szlovákia
F csoport: Dánia, Koreai Köztársaság, Tunézia, Kongói DK
G csoport: Horvátország, Japán, Brazília, Paraguay
H csoport: Spanyolország, Ausztria, Argentína, Kína

A középdöntő csoportbeosztása:
I. csoport: A-B csoportok továbbjutói
II. csoport: C-D csoportok továbbjutói
III. csoport: E-F csoportok továbbjutói
IV. csoport: G-H csoportok továbbjutó

A tornával kapcsolatos további részleteket és élő közvetítéseink menetrendjét itt találja.

Borítókép: Ivan Terron/Europa Press via Getty Images)

További tartalmak