Musorujsag
Élő Eredmények

Nyilvánosságra hozták a férfi kézilabda-Eb bő kereteit

Nyilvánosságra hozták a férfi kézilabda-Eb bő kereteit

m4sport.hu, MTI
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a januári magyar-szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokságon szereplő válogatottak bő, 35 fős kereteit.

Az EHF hírlevele kiemelte: ezekből kerülnek ki a kontinensviadalon résztvevő húszfős csapatok, a most ismertetett névsorokon kívül játékost behívni már nem lehet. A mérkőzésekre 16 kézilabdázó nevezhető.

A csoportkör során maximum két játékos cserélhető az eredetileg a bő keretben lévő kézilabdázókra. Ugyancsak két cserelehetőség lesz a keretekben a középdöntő és kettő az egyenes kieséses szakasz során, így a teljes Eb alatt legfeljebb hat változtatás lehetséges.

A 24 csapatos Európa-bajnokságon január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. A magyar válogatott a B csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik az új budapesti multifunkcionális arénában. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe. Az új népligeti csarnok az egyik középdöntő-csoportnak, majd az elődöntőknek, a döntőnek és a helyosztóknak is otthont ad.

 A magyar keret:

kapusok:

Andó Arián (Balatonfüred), Mikler Roland (Szeged), Borbély Ádám (Tatabánya), Székely Márton (Eurofarm Peliszter), Bartucz László (Tatabánya)

jobbszélsők:

Rodríguez Álvarez Pedro (Balatonfüred), Hornyák Bence (Tatabánya), Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Dely Márton (NEKA)

jobbátlövők:

Ancsin Gábor (Tatabánya), Balogh Zsolt (Tatabánya), Tóth Péter (Veszprém), Leimeter Csaba (RK Zagreb), Máthé Dominik (Elverum Handball), Ilic Zoran (Veszprém)

irányítók:

Ubornyák Dávid (Gyöngyös), Fazekas Gergő (Veszprém), Győri Mátyás (Tatabánya), Hanusz Egon (TV Bittenfeld), Nagy Bence (Tatabánya), Juhász Ádám (Tatabánya), Kovacsics Péter (Ferencváros), Lékai Máté (Veszprém)

beállók:

Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Szeged), Sipos Adrián (Veszprém), Topic Petar (Balatonfüred), Vajda Huba (Balatonfüred)

balátlövők:

Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock), Bodó Richárd (Szeged), Éles Benedek (Veszprémi KKFT), Ligetvári Patrik (Veszprém)

balszélsők:

Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Sunajko Stefan (Tatabánya), Krakovszki Bence (NEKA)

Borítókép: Eszék, 2020. november 8. A magyar válogatott tagjai a férfi kézilabda Eurokupa második fordulójában rendezett Horvátország - Magyarország mérkőzés előtt Eszéken 2020. november 7-én. Horvátország 31-27-re győzött. MTI/EPA

További tartalmak