Musorujsag
Élő Eredmények
×

Fölényes győzelem a szlovákok ellen, a németek továbbjutottak a középdöntőbe

Fölényes győzelem a szlovákok ellen, a németek továbbjutottak a középdöntőbe

MTI, m4sport.hu
Németország 36–22-re legyőzte Szlovákiát a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság csoportkörének második fordulójában, a magyar érdekeltségű E-csoportban, így a záró kör előtt bebiztosította a továbbjutását a középdöntőbe.

Remek védekezéssel, gyors ellentámadásokkal és könnyű gólokkal kezdtek a németek, 5-1-re elléptek, és bár a szlovákok többször is visszazárkóztak, a támadásban elkövetett hibáikat rendre gyors kontrákkal büntette ellenfelük. A szünetben még csak öt találattal vezettek a németek, a második félidő elején viszont hatékony védekezéssel és könnyed ellentámadásokkal tovább növelték a különbséget. Az 52. percben már 14 góllal vezettek, és végül felszabadult játékkal 36-22-re nyertek.

A Ferencváros német átlövői közül Emily Bölk egy gólt lőtt, Alicia Stolle nem talált be. A Mosonmagyaróvár szlovák játékosa, Lancz Barbora háromszor volt eredményes. A Siófok balátlövője Simona Szarková ezen a mérkőzésen tért vissza az egy hónappal ezelőtti térdműtétje után, és két gólja volt.

Második sikerükkel a németek továbbjutottak, a szlovákok második veresége pedig azt jelenti, hogy a magyar válogatott biztosan a középdöntőbe jut, ha a 20.30-kor kezdődő mérkőzésen nem kap ki Csehországtól.

Az F-csoportban Dél-Korea nagy csatában nyert Tunézia ellen (31–29). Az ázsiai együttesben a Győri ETO átlövője, Rju Un Hi nyolc kísérletből hét gólt szerzett.

A koronavírus miatt tartalékos Ausztria 31–29-re kikapott Argentínától a H-csoportban. Az osztrák válogatottban a Mosonmagyaróvár átlövő-irányítója, Kovács Patrícia 17 lövésből kilenc gólt szerzett.

Eredmények, csoportkör, 2. forduló:
E-csoport (Llíria):
Németország-Szlovákia 36-22 (17-12)
később:
Magyarország-Csehország 20.30

F-csoport (Granollers):
Dél-Korea-Tunézia 31-29 (14-14)
később:
Dánia-Kongó 20.30

G-csoport (Castelló):
Horvátország-Paraguay 38-16 (15-5)
később:
Brazília-Japán 20.30

H-csoport (Torrevieja):
Argentína-Ausztria 31-29 (18-14)
később:
Spanyolország-Kína 20.30

A csoportok első három helyezettje jut tovább a középdöntőbe.

Borítókép: EPA/David Fernandez

További tartalmak