Musorujsag
Élő Eredmények
×

Legyőzte Csehországot, és bejutott a vb-középdöntőbe a magyar női kézilabda-válogatott

Legyőzte Csehországot, és bejutott a vb-középdöntőbe a magyar női kézilabda-válogatott

m4sport.hu/MTI | Sz.V.
Második mérkőzését is megnyerte a magyar női kézilabda-válogatott a spanyolországi világbajnokságon, Golovin Vlagyimir együttese Csehországot múlta felül 32–29 arányban.

A Szlovákia elleni vb-hatgólos sikert követően két nappal Csehország ellen már a középdöntőbe jutásért lépett pályára a magyar női kézilabda-válogatott a spanyolországi világbajnokságon.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a beálló körüli védekezést helyezte előtérbe, így a találkozó elején a szélre szorította ellenfelét a magyar csapat, míg a kapuban maradt Szikora Melinda, aki befejezte az első csoportmeccset.

Ami a támadásokat illeti, a mieink folyamatosan tartották egy-két gólos előnyüket, szélről Lukács Viktória és Márton Gréta is eredményes volt, de az igazi különbséget Klujber Katrin ellenállhatatlan játéka jelentette.

Klujber Katrin az egész meccsen tarthatatlan volt (fotó: MTI/Illyés Tibor).

8–4-es magyar vezetésnél időt is kért a csehek szövetségi kapitánya, amely ébresztőt is fújt Knedlíkováéknak, s 12–12-nél utolérték az elbizonytalanodó Golovin-együttest. Tóth Eszter gyors egymásutánban kétszer is a padra kényszerült, sőt Lukács kiállítása miatt kettős emberhátrányban is játszottak lányaink, Vámos Petra a legjobbkor vette vállára a csapatot, s Kácsor Gréta nagyszerű villanásai is kellettek, hogy a szünetre 17–15-ös magyar vezetéssel vonuljanak a felek.

Ahogyan Szlovákia ellen, úgy ezúttal is remekül jöttek ki Golovin tanítványai: védekezésben Márton Gréta remek labdaszerzései lendítettek a válogatotton, a cseh fal pedig nem találta Klujber ellenszerét, aki negyedóra alatt további hat találattal gyarapította termését. Az első emberelőnynél már ötre nőtt a különbség a két csapat között, a magyar együttes pedig egyre magabiztosabbá vált, így több kulcsjátékos is pihent a hajrában.

Márton Gréta támadásban és védekezésben is nagy munkát végzett (fotó: MTI/Illyés Tibor).

Azonban Albek Anna és Tóth Eszter is remekül szállt be, illetve a találkozót szinte végigvédő Szikora Melinda is mutatott be néhány bravúrt, így a mieink magabiztosan tartották a két csapat közötti különbséget (csupán az utolsó pillanatokban engedtek ki), s végül 32–29-re győztek.

A magyar válogatott hétfő este a csoportelsőségért játszik a szintén hibátlan Németországgal a vb E jelű kvartettjében. A jövő szerdán kezdődő középdöntőbe az első három helyezett jut tovább, és magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményeiket. A magyar együttes a középdöntőben a Koreai Köztársasággal és Dániával, illetve a Kongói DK-val vagy Tunéziával találkozik Granollersben, ahova két pontot már biztosan visz.

Női kézilabda-világbajnokság, E csoport:
Magyarország–Csehország 32–29 (17–15)

vések/gólok: 49/32, illetve 45/29
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/3
kiállítások: 14, illetve 4 perc
Magyarország: Szikora – Márton 3, Vámos 3, Bordás 3, Planéta, Háfra 3, Lukács 2, cserék: Klujber 11, Kácsor 4, Szabó L., Tóth E. 2, Kovács A., Fodor, Albek 1, Bíró, szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek