Musorujsag
Élő Eredmények

Lukács Viktória: Minden meccsen meg kell halnunk a pályán, a nézők most is ezt láthatták

Lukács Viktória: Minden meccsen meg kell halnunk a pályán, a nézők most is ezt láthatták

m4sport.hu
Lukács Viktória, Klujber Katrin és Vámos Petra is a magyar válogatott akaraterejét, küzdeni tudását és csapategységét emelte ki a Spanyolországban zajló női kézilabda-világbajnokság második csoportmeccse után.

„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccsünk a vb-n, minden összecsapáson meg kell halnunk a pályán. A nézők most is ezt láthatták, végig harcoltunk, és felszántottuk a pályát ezért a két pontért – hangsúlyozta a Csehország elleni találkozót (32–29) követően Lukács Viktória, aki a magyar szurkolókat is kiemelte. – Nem számítottam rá, hogy ilyen sokan lesznek, de nagyon örülök, mert jó hangulatot csinálnak, lelkesítenek minket, hatalmas szükségünk van a segítségükre.”

Lukács Viktóriának az átlagosnál is nehezebben alakultak az elmúlt napok, hiszen a koronavírusos Schatzl Nadine közvetlen kontaktjaként jelölték meg: „Minden teszt előtt nagyon izgultam, hiszen ez a vírus nem válogat – idézte fel Lukács. – Nagyon rossz volt, amikor kiderült, hogy Nadine pozitív lett, gyorsan csináltak velem hat gyorstesztet, a PCR-re viszont várnom kellett majdnem egy napot. 24 óráig be voltam zárva, nem is volt labdás edzésem. Nagyon örülök, hogy negatív lettem és szerencsére Nadine is jobban van. Innentől veretlenek leszünk és minden rendben lesz!”

A 11 gólig jutó, a mérkőzés legjobbjának megválasztott Klujber Katrin így értékelte a történteket: „Az első félidőt megint nem úgy kezdtük, ahogy szerettük volna, még mindig a védekezésben érzek egy kicsi hiányt. De ha minden mérkőzésen így megnyerjük a második félidőt, akkor örülni fogok. Úgy jöttünk ide a világbajnokságra, hogy minden mérkőzésen nyerni szeretnénk és minden mérkőzéshez úgy állunk hozzá, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból. A védekezés az, amin még csiszolni kell, de úgy gondolom, hogy ez meccsről meccsre jobb lesz. Azt érzem magamon, hogy egy kicsit felszabadultabban játszom. Remélem, ez így is marad, és nem lesz nagy hullámvölgy a teljesítményemben és a csapatában sem, és akkor ugyanígy menetelünk tovább.”

Vámos Petra, a magyar (b2) és Kamila Kordovska (b) a cseh válogatott játékosa a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának második fordulójában játszott mérkőzésen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

„Azért a csehek már sokkal nehezebb falatnak bizonyultak, mint a szlovákok. Ez 60 percen keresztül kőkemény mérkőzés volt. A koncentrációnk maximumát kellett ma nyújtanunk” – kezdte értékelését a négy lövésből három gólt szerző Vámos Petra.

A debreceni irányító – aki kritikus helyzetekben, például kettős emberhátrányban is eredményes tudott lenni – hozzátette, „védekezésben még voltak kisebb problémák, főleg az átlövéseknél”, de már nem néznek már hátra, hiszen nagyon erős ellenfelek várnak a válogatottra (a középdöntőben Dánia, Dél-Korea és Kongó vagy Tunézia vár a magyar lányokra).

„Örülök, hogy ott, akkor át tudtam lendíteni a csapatot a kritikus pontokon, de szerencsére az egész mérkőzés folyamán volt kimagasló teljesítmények, és az az igazi csapat, ahol mindig van valaki, aki lendít egyet rajta” – mondta.

Borítókép: Llíria, 2021. december 4. Klujber Katrin (b) és Lukács Viktória, a magyar válogatott játékosai a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának második fordulójában Csehország ellen játszott mérkőzésen a llíriai sportcsarnokban 2021. december 4-én. Magyarország-Csehország 32-29. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak