Musorujsag
Élő Eredmények
×

Evés közben jön meg az étvágy: történelmi győzelem után Kínát is kipipálta Argentína

Evés közben jön meg az étvágy: történelmi győzelem után Kínát is kipipálta Argentína

m4sport.hu | Romao André
Az argentin női kézilabda-válogatott szombaton történelmi győzelmet aratott. A dél-amerikaiak 1999-ben jutottak először világbajnokságra, azóta még egyszer sem sikerült megverniük európai csapatot. Ausztria ellen megtört a jég, nyugati szomszédaink 31-29-es legyőzésével. A hatalmas diadal lendületet adott a csapatnak, amely hétfőn Kína ellen fölényes, 36-24-es győzelmet aratott, magabiztosan jutva a középdöntőbe.

Argentínában arról írnak, hogy a Torreviejai Sportpavilon nevét aranybetűkkel írják az ország kézilabdázásának történelemkönyvébe. Beláthák ugyan, hogy kis szerencséjük is volt az osztrákok ellen akik öt játékosukat is nélkülözték koronavírus-fertőzés miatt, ettől még nem lehet elvenni a nemzeti csapat tagjaitól, hogy nagyot játszottak, így megérdemelték, hogy beírják magukat a sportág históriás könyvébe.

“Ez nagyon is történelem. Végigjátszottuk a világbajnokságokat úgy, hogy az összes mérkőzésünket elveszítettük 17-20 góllal, aztán jön ez a mai… Megindító” – mondta az osztrákok legyőzése után az argentinok játékosa, Luciana Mendoza.

Jól érzékelteti ez a megnyilatkozás, hogy mennyire nagy tett volt a diadal, mennyire fontos volt a játékosoknak és magának az országnak.

Az argentin csapat nem állt le: annyira felbuzdult a történelmi diadalon, hogy Kínát 12 góllal verte és könnyedén jutott végül a középdöntőbe, ráadásul két ponttal.

Az biztos, hogy a középdöntőben mindent meg fognak tenni Mendozáék, hogy újabb bravúrt érjenek el, ha elsőre őrülten nehéznek is tűnik a feladat.

Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló:
E csoport (Llíria):
Csehország-Szlovákia 24-23 (15-14)

F csoport (Granollers):
Kongói DK-Tunézia 33-24 (18-9)

G csoport (Castelló):
Brazília-Paraguay 33-19 (20-7)

H csoport (Torrevieja):
Argentína-Kína 36-24 (17-9)

Borítókép: Az argentin válogatott ünnepli az osztrákok legyőzését. (Forrás: RFEBM - J.L. Recio)

További tartalmak