Musorujsag
Élő Eredmények

Egyik legjobbja nélkül lép pályára a vb-középdöntő első meccsén a női kéziválogatott

Egyik legjobbja nélkül lép pályára a vb-középdöntő első meccsén a női kéziválogatott

MTI
A Ferencváros jobbátlövője a hétfői, Németországgal elleni 25-24-re elveszített utolsó csoportmeccsen sérült meg.

Klujber Katrin combizomsérülés miatt szerdán nem játszhat Dánia ellen a magyar női kézilabda-válogatottban a spanyolországi világbajnokság középdöntőjének első fordulójában. „Klujber kiesése óriási érvágás volt. Sajnos holnap biztosan nem szerepelhet, azt pedig majd meglátjuk, milyen állapotban lesz a pénteki meccs előtt” – nyilatkozta kedden Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

A Ferencváros jobbátlövője hétfőn a Németországgal szemben 25-24-re elveszített utolsó csoportmérkőzés elején egy felugrásnál sérült meg, ezért a folytatásban már csak büntetőket lőni tért vissza a pályára. „Szerencsére nem komoly a sérülésem. Kezeljük a lábamat, megteszünk mindent, amit tudunk, hogy folytathassam a játékot” – mondta Klujber.

A magyarok Szlovákiát csütörtökön 35-29-re, Csehországot szombaton 32-29-re győzték le Llíriában, így az E csoport második helyén végeztek, és két pontot vittek magukkal. A középdöntőben szerdán 20.30-tól Dánia, pénteken 18 órától Kongó, vasárnap 18 órától pedig a Koreai Köztársaság lesz az ellenfelük Granollersben, a negyeddöntőbe az első két helyezett kerül. A magyar együttes számára kulcsfontosságú lesz a dánok elleni találkozó, mert vereség esetén elveszíthetik esélyüket a célként és elvárásként megfogalmazott negyeddöntőbe kerülésre.

A küldöttség tagjainak a hétfő esti meccs után nem sok idejük jutott a pihenésre, ugyanis kedden a korai ébredés után autóbusszal átköltöztek Valenciából a 350 kilométerre lévő Barcelonába. Az Európa-bajnokságokon a jövő évtől bevezetik azt a szabályt, miszerint az utazással töltött nap nem lehet pihenőnap, vagyis másnap nem játszhat mérkőzést az érintett csapat, de ez a világbajnokságokra nem vonatkozik. A dánokat mindez nem érinti, mert ők a csoportkörben is Granollersben játszottak és Barcelonában laktak, tehát minden bizonnyal jóval pihentebben várják a középdöntő rajtját.

Borítókép: Klujber Katrin, a magyar válogatott játékosa. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak