Musorujsag
Élő Eredmények

Szucsánszki Zita: Sajnos sokat hibáztunk támadásban

Szucsánszki Zita: Sajnos sokat hibáztunk támadásban

m4sport.hu | Szerző: Dezső Márkó
A magyar női kézilabda-válogatott utolsó csoportmérkőzésén elszenvedte első vereségét a Spanyolországban zajló világbajnokságon. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány csapata nagy csatában egy góllal kapott ki a németektől, így két pontot visz magával a középdöntőbe, ahol sorrendben Dániával, Kongóval és Dél-Koreával mérkőzik meg. A tegnapi találkozó után a tokiói olimpián szereplő, a világbajnokságról viszont sérülés miatt lemaradó Szucsánszki Zitával beszélgettünk.

A magyar válogatott az első két csoportmérkőzésen egyaránt 29 gólt kapott, a németek ellen 25-öt, javult a védekezés, Bíró Blanka bravúrosan védett. Viszont 21 eladott labdával zárták a lányok a meccset. Klujber Katrin kiválása ekkora gondot okozott volna a támadásokat illetően?

Nagyon kevés volt a cserelehetőség, de azt el kell mondanom, Bíró Blanka, Márton Gréta extrán jól játszott tegnap és Szöllősi-Zácsik Szandra is nagyon jól szállt be ahhoz képest, hogy ez az első meccse volt. Kácsor Gréta és Klujber Katrin is sérült, mindig akkor jöttek a hibák, amikor átléphettünk volna. A németek is sokat hibáztak, főleg ziccerekben, de ők egy komplettebb csapat. Szerintem egy nagyon jó meccset játszottunk.

Az ellenfél sokkal kevesebbet, 13 labdát adott el, mégis csak egy góllal nyert

Sajnos nem bírtuk el, hogy ilyen sokat hibáztunk támadásban. De ezt a meccset csere nélkül nem lehetett megcsinálni, a németek majdnem két teljes sorral jöttek és szépen tudták pihentetni az embereiket, mindig volt, aki hozzá tudott tenni. Borzasztóan sajnáltam a lányokat, mert tényleg nagyon küzdöttek, nagyon mentek, de látványos volt, hogy Klujber kiválása megfogta a támadójátékot. Ezt ezzel a foghíjas csapattal nem lehetett megoldani, amit tudtunk, az ki lett maxolva.

A torna előtt a negyeddöntő szerepelt célkitűzésként, ennek elérése a németek elleni győzelemmel szinte borítékolható lett volna. Most hogy látja az esélyeinket a folytatásra? Szerdán Dánia következik.

A pillanatnyi forma fogja eldönteni. Matematikailag van még esély, ha a németek és mi is megverjük a dánokat, de látva a csapatok erőviszonyait, ez egy nagyon nehéz feladat lesz.

Szucsánszki Zita a tokiói olimpia magyar-orosz csoportmeccsén (Fotó. MTI/Czeglédi Zsolt)

Október elején azt nyilatkozta, a válla már soha nem lesz 100%-os, de örülne, ha hasznára lehetne a Fradinak. A Bajnokok Ligájában már játszott ebben a szezonban, a magyar bajnokságban még nem. Mikor láthatják újra a szurkolók?

Nem tudom. Nagyon szeretnék már tavasszal játszani, de speciális a helyzet, mert aki teljesen egészséges, az nyilvánvalóan pályára lép a bajnokságban, és én így kimaradok. Nekem is jó lenne, ha játszhatnék, mert nagyon szeretek, de most a felkészülés alatt majd jobban látjuk, hogy mennyit bír a vállam.

 

A magyar válogatott középdöntős csoportjának menetrendje:

December 8., szerda
15.30: Dél-Korea–Csehország
18.00: 
Németország–Kongó
20.30: Magyarország–Dánia

December 10., péntek
15.30: Dél-Korea–Németország
18.00: Magyarország–Kongó

20.30: Dánia–Csehország

December 12., vasárnap
15.30: Csehország–Kongó
18.00: Magyarország–Dél-Korea
20.30: Dánia–Németország

A kézilabda-vb összes mérkőzését az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: EPA/Kai Forsterling

További tartalmak

Kapcsolódó hírek