Musorujsag
Élő Eredmények

Fájdalmas vereség Dánia ellen, elúsztak a magyar válogatott negyeddöntős reményei a női kézi-vb-n

Fájdalmas vereség Dánia ellen, elúsztak a magyar válogatott negyeddöntős reményei a női kézi-vb-n

m4sport.hu
A magyar válogatott 30–19-re elveszítette első középdöntős mérkőzését Dánia ellen, így már csak matematikai esélye maradt a negyeddöntőbe jutásra a Spanyolországban zajló női kézilabda-világbajnokságon.

Eredmény, középdöntő, 1. forduló, III. csoport:
Dánia–Magyarország 30–19 (15–11)
Granollers, v.: D. Loncar, Z. Loncar (horvátok)
lövések/gólok: 47/30, illetve 46/19
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 7/4
kiállítások: 6, illetve 6 perc

Magyarország: Bíró – Márton 1, Vámos 3, Planéta, Bordás 2, Szöllősi-Zácsik 2, Lukács 1, cserék: Klujber, Háfra 2, Kácsor 4, Tóth E. 2, Szabó L., Kovács A. 2, Fodor, Szikora, Albek, szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

A magyarok – akik között ott volt a pályán németek ellen megsérülő Klujber Katrin – szája íze szerint alakult az első játékrész első fele, Planéta Szimonettáék védekezésben jól segítették Bíró Blankát, aki három védéssel kezdett, miközben a másik kapunál Márton Gréta és Szöllősi-Zácsik Szandra is gólra váltotta lövését.

A 14. percben (7–4) már a négygólos előnyért támadhattak a magyarok, ám elhamarkodták az akciót, a vb-n eddig százszázalékos dánok pedig könyörtelenül büntettek a következő percekben, zsinórban négy gólt szerezve átvették a vezetést (7–8).

Golovin Vlagyimir időkérése sem törte meg az Eb-4. lendületét, ráadásul főleg támadásban egyre gyakrabban bele-belehibáztak Háfra Noémiék, a kapusbravúrok sem jöttek, így a félidő utolsó másodperceiben már azért kellett szorítanunk, hogy a szünetben csak négy legyen közte.

A magyar csapat a fordulást követően sem találta a dánok ellenszerét, a viborgi Larke Nolsoe Pedersen találatával már 13-19 volt a 36. percben, hatgólos vezetésükből a Győri Audi ETO-t erősítő Anne Mette Hansen öt góllal vette ki a részét.

Ahogy haladtunk előre a mérkőzésben, úgy nyílt az olló a két csapat között, nem kis részben a nagyszerű napot kifogó, 47%-os hatékonysággal védő Althea Rebecca Reinhardtnak köszönhetően. Az 52. percben már tíz volt közte, innen már nem volt visszaút, végül 30–19-re nyert Dánia, a magyar negyeddöntős remények pedig elúsztak, bár matematikai esély még maradt a továbbjutásra.

A két csapat 52. egymás elleni mérkőzésén 26 magyar siker és három döntetlen mellett 23. alkalommal győztek a dánok.

Pénteken 18 órától Kongó, vasárnap 18 órától pedig a Koreai Köztársaság lesz a magyarok ellenfele, és ha mindkét meccsüket megnyerik, a németek viszont kikapnak Dél-Koreától és Dániától is, akkor a Németország, Dél-Korea és Magyarország közötti hármas holtverseny akár utóbbi csapatnak is kedvezhet. A negyeddöntőbe az első két helyezett kerül.

A magyarok Szlovákiát múlt csütörtökön 35–29-re, Csehországot szombaton 32–29-re legyőzték, Németországtól hétfőn 25–24-re kikaptak Llíriában, így az E csoport második helyén végeztek, és két pontot vittek magukkal a középdöntőbe.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1942561"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Képekben a Dánia–Magyarország középdöntős meccs a női kézi-vb-ről
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2021/12/D__YT20211208020-1740x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Granollers, 2021. december 8. Szöllősi-Zácsik Szandra, a magyar (k), valamint Anne Mette Hansen (b) és Line Haugsted, a dán válogatott játékosai a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában játszott mérkőzésen a granollersi sportcsarnokban 2021. december 8-án. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak