Musorujsag
Élő Eredmények

Golovin Vlagyimir: Küzdelem, hit és akarat nélkül nagyon nehéz

Golovin Vlagyimir: Küzdelem, hit és akarat nélkül nagyon nehéz

m4sport.hu
Leginkább a küzdőszellemet hiányolta Dánia ellen a magyar válogatottból Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

„Nem saját tempóban játszottunk, a dánok nagyon lelassítottak, ami nagyon nem volt jó nekünk. Ami az előző három meccsen működött védekezésben, ahelyett most álltunk, és néztük, hogy mi történik. A dán egy komoly, rutinos csapat, minden hibát kihasznál. És igazából küzdelem sem volt, az a baj” – fogalmazott a fájdalmas, 11 gólos vereség után a szövetségi kapitány, aki amondó, nem az eredmény, hanem a játék volt a legbosszantóbb a középdöntős meccsen.

Hozzátette, a németek ellen megsérülő Klujber Katrin a meccs elején be-beállt, és ha az átlövőn múlik, biztos marad a pályán, ameddig lehet, ám Golovin szerint nem volt jól, nem volt értelme kockáztatni.

„Biztos nagyon hasznos, amíg itt vagyunk, de ez a gladiátorok sportja. Küzdelem, hit, akarat nélkül nagyon nehéz csinálni, és ha az egyik is hiányzik, akkor már nem győzelmekről beszélünk, hanem csakis vereségekről.”

Pénteken 18 órától Kongó, vasárnap 18 órától pedig a Koreai Köztársaság lesz a magyarok ellenfele, és ha mindkét meccsüket megnyerik, a németek viszont kikapnak Dél-Koreától és Dániától is, akkor a Németország, Dél-Korea és Magyarország közötti hármas holtverseny akár utóbbi csapatnak is kedvezhet. A negyeddöntőbe az első két helyezett kerül.

A magyarok Szlovákiát múlt csütörtökön 35–29-re, Csehországot szombaton 32–29-re legyőzték, Németországtól hétfőn 25–24-re kikaptak Llíriában, így az E csoport második helyén végeztek, és két pontot vittek magukkal a középdöntőbe.

Borítókép: Golovin Vlagymir (Fotó: EPA/Kai Foersterling)

További tartalmak