Musorujsag
Élő Eredmények

Golovin Vlagyimir: Márton Gréta a norvég vagy a dán válogatottnak is erősítés lenne

Golovin Vlagyimir: Márton Gréta a norvég vagy a dán válogatottnak is erősítés lenne

m4sport.hu | Szerző: Dezső Márkó
A magyar női kézilabda-válogatott balszélsője, Márton Gréta, és szövetségi kapitánya, Golovin Vlagymir volt az M4 Sport Kézilabda magazinjának hétfő esti vendégei, ahol a Ferencváros játékosa által nyújtott játékról és a világbajnokság a tizedik helyen záró együttes teljesítményéről is szó esett.

„Gréti már a világbajnokság előtti időszakban is nagyon magabiztos volt. Egy komoly játékos, és biztos vagyok benne, hogy nemhogy gyengítene egy norvég vagy egy dán válogatottat, erősítené is azokat. Örülünk, hogy van egy játékosunk, aki ennyire fiatal, de már lehet rá építeni” – mondta Golovin Márton Grétáról.

A 22 éves kézis a viadal alatt a teljes csapatból a legtöbbet, 4 óra 28 percet töltött a pályán, 24 lövéséből pedig 20-at gólra váltott, ami 83%-os lövéshatékonyságot jelentett – messze meghaladva az idei világbajnokság 61%-os magyar mérlegét.

„Érzem magamon, hogy az első lövés kifejezetten fontos számomra. A dán meccsen elkövetett hibám egy kicsit megviselt, de utána próbáltam nem erre koncentrálni, és úgy fogtam fel, hogy a hibák is a játék része”– emlékezett vissza Márton Gréta a sorsdöntő középdöntős mérkőzésre.

Ugyan a vb előtti célkitűzés a negyeddöntő elérése volt, a kapitány szerint reális a válogatott helyezése.

A tizedik hely a realitás. A német meccsel más is lehetett volna, de ha előrébb végzünk, azzal lehet, hogy becsapjuk magunkat. Ennek a fiatal csapatnak lehetőséget kell adni, hogy erősödjön és rutint szerezzen, hogy évről-évre, világversenyről-világversenyre jobbak legyünk.

Borítókép: Granollers, 2021. december 12. Márton Gréta (j) a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország - Koreai Köztársaság mérkőzésen 2021. december 12-én. A magyar válogatott 35-28-ra győzött. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A kapitány 10-ből 8-ast ad a vb-n szereplő válogatott teljesítményére
A negyeddöntőbe jutást célul kitűző elvárás alulteljesítése miatt nem elégedett, de a világbajnokságon és a felkészülés során szerzett tapasztalatokat rendkívül hasznosnak tartja Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki tízből nyolcas osztályzatot ad csapatának, amely négy győzelemmel és két vereséggel a 10. helyen zárt.
Kézilabda
A gyorsabb tempó hibákat szült védekezésben – miért lett „sikertelen” a kéziválogatott vb-szereplése?
A magyar női kézilabda-válogatott nem tudta felvenni a versenyt a rutinosabbakkal. Előzetesen ilyen teljesítményre volt predesztinálva a Golovin-csapat? Szurkolói szemmel talán nem. Az utánpótlássikerek formálta szemellenzőt és a velejáró elvárásokat azonban 2021-re maga mögött hagyhatta volna a csapat. Nem beszélve arról, hogy egyetlen meccs megnyerésével kis túlzással begyalogolt volna a legjobb nyolc közé a kéziválogatott.
Kézilabda