Musorujsag
Élő Eredmények

Enyhítette az európai kéziszövetség a magyar–szlovák Eb karanténszabályait

Enyhítette az európai kéziszövetség a magyar–szlovák Eb karanténszabályait

m4sport.hu
Az Európai Kézilabda Szövetség enyhítette az egészségügyi szabályzatot a január 13-én kezdődő magyar–szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokságra vonatkozóan, ennek értelmében csökkentették a játékosok számára kötelező karanténidőszakot.

Az EHF végrehajtó bizottságának – szakértői véleményekre és a decemberi női világbajnokság tapasztalataira alapozott – döntése értelmében öt napra redukálták a pozitív koronavírustesztet produkáló játékosokra és az edzői stáb tagjaira vonatkozó karanténidőszakot.

A fertőzöttek két egymás követő negatív PCR-teszt birtokában csatlakozhatnak újra csapataikhoz, az első tesztre a fertőzés kimutatását követő ötödik napon kerülhet sor, a két két teszt között pedig legalább 24 órának kell eltelnie. A játékosok számára a visszatérés kritériuma továbbá a tünetmentesség, valamint orvosi igazolásra is szükség van, amely engedélyezi számukra az élsportot.

A csütörtöki döntés értelmében indokolt esetben, az EHF versenyigazgatóságának különengedélyével lehetőség nyílik a korábban leadott 35 fős keretben nem szereplő játékosokat is behívni az Eb-csapatba.

A korábbi egészségügyi szabályzat szerint a pozitív mintát adó játékosra vagy stábtagra kéthetes karantén várt volna.

A magyar válogatott az Európa-bajnokság B csoportjában jövő csütörtökön 20.30-tól Hollandiával, vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkozik. A középdöntőbe a csoport első két helyezettje jut. A január 13-tól 30-ig tartó kontinensviadal mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

Borítókép: Budapest, 2021. november 8. A 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság egyik helyszíne, a Budapest-Népliget autóbusz-pályaudvar szomszédságában épülő, átadás előtt álló Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok fénypróbája 2021. november 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak