Musorujsag
Élő Eredmények

Pozitív PCR-teszt miatt elmarad a magyar-fehérorosz Eb-felkészülési válogatott kézilabda-mérkőzés

Pozitív PCR-teszt miatt elmarad a magyar-fehérorosz Eb-felkészülési válogatott kézilabda-mérkőzés

MKSZ
A fehérorosz válogatott csütörtöki PCR-tesztelésén pozitív eredmény született egy kézilabdázónál, így elmarad a január 6-i, szigetszentmiklósi Magyarország-Fehéroroszország férfi mérkőzés - közölte a Magyar Kézilabda Szövetség.

„Folyamatosan figyeljük a sportág körüli híreket és a koronavírus-helyzetet, így az Európa-bajnokság sikere érdekében a pozitív teszteredmény miatt az óvatosság most a szakmai szempontokat is felülírja, sajnáljuk, hogy nem rendezhetjük meg a mérkőzést” – emelte ki Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója.

„Természetesen szakmai szempontból sajnáljuk, hogy elmarad a találkozó, de nyilván az Európa-bajnokság előtt fokozott óvatosságra van szükség és semmilyen kockázatot nem szeretnénk vállalni – mondta el Gulyás István szövetségi kapitány. – A keret tagjai az edzőtáborban egymás ellen edzőmérkőzést játszanak a megfelelő terhelés és a szituációk gyakorlása érdekében”.

A találkozóra jegyet váltó nézőknek a jegyárat a Magyar Kézilabda Szövetség visszafizeti.

A magyar válogatott szombaton 18 órától Bahrein ellen játszik edzőmérkőzést Szigetszentmiklóson, amennyiben további koronavírus-fertőzés vagy gyanú nem igazolódik be, és nem lesz pozitív eset a két csapatban. A mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti. 

Az Európa-bajnokság B csoportjában egy hét múlva 20.30-tól Hollandiával, jövő vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkozik. A középdöntőbe a csoport első két helyezettje jut.

Borítókép: EPA/Andreas Hillergren

További tartalmak