Musorujsag
Élő Eredmények

Három magyar válogatott játékos érkezését jelentette be az FTC kézicsapata

Három magyar válogatott játékos érkezését jelentette be az FTC kézicsapata

m4sport.hu
A következő szezontól a Ferencváros férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Balogh Zsolt, Borbély Ádám és Török Ádám.

A zöld-fehér klub honlapja kiemeli, hogy Balogh Zsolt személyében rendkívül rutinos jobbátlövő csatlakozik a csapathoz, a 32 éves játékos a Pick-Szegeddel EHF-kupát, magyar bajnokságot és Magyar Kupát nyert, sokáig ő volt a szegediek BL-gólrekordere, hiszen a Bajnokok Ligájában 323 gólt szerzett, míg a magyar válogatottban 67 mérkőzésen 212 gólt lőtt. A jövő héten kezdődő Európa-bajnokságra készülő bő keretnek még tagja volt, a szűkebb csapatba azonban nem került be. Balogh Zsolt a Tatabányától érkezik az FTC-hez és két évre ír alá.

Borbély Ádám harmadik számú kapusként tagja lesz a kontinenstornán szereplő magyar válogatottnak. A 26 éves kézis a „kis” Veszprémtől érkezik a zöld-fehérekhez, szintén két évre, korábban pedig Tatabányán és a lengyel Wisla Plockban játszott, amellyel két évig a Bajnokok Ligájában is szerepelt.

A 24 éves Török Ádám Dabasról érkezik a Népligetbe. A gólerős irányító 12 mérkőzésen 40 találatnál jár, tavaly pedig 24 bajnokin 101 gólt lőtt. Ő is kétéves szerződést kötött a Ferencvárossal.

A fradi.hu kiemelte, hogy a következő szezonban a szlovák Jakub Mikita személyében egyetlen légiósa lesz a Ferencváros férfi kézilabdacsapatának.

Borítókép: Balogh Zsolt a Magyarország - Szlovénia Eb-mérkőzésen 2020. január 19-én (Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren)

További tartalmak