Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bahrein elleni sikerrel hangolt az Eb-re a magyar férfi kézilabda-válogatott

Bahrein elleni sikerrel hangolt az Eb-re a magyar férfi kézilabda-válogatott

MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott 36–30 arányban legyőzte Bahrein együttesét a csütörtökön kezdődő, részben hazai rendezésű Európa-bajnokság főpróbáján.

Csütörtökön a magyarok Fehéroroszország elleni edzőmeccse koronavírusos esetek miatt elmaradt, így a közel-keletiek elleni volt az egyetlen felkészülési találkozójuk.

A magyarok húszfős keretéből egyedül a beálló Bánhidi Bence hiányzott kisebb derékfájdalmai miatt.

Eleinte mindkét kapu előtt pontosabbak voltak a vendégek, így 7–4-re elléptek. Mikler Roland védéseire alapozva a 17. percben sikerült egyenlíteniük, majd fordítaniuk az egyre hatékonyabban védekező magyaroknak (12–11). Ezt követően több poszton cserélt Gulyás István szövetségi kapitány, ezért némileg bizonytalanná vált a játék, Bahrein visszavette a vezetést és meg is tartotta a félidő végéig (18–19).

A szünet után újabb cserékre került sor hazai oldalon, ezek viszont nagyszerűen sikerültek, hiszen a magyar válogatott egy 4–0-s sorozattal kezdett, ezért a közel-keletiek a negyedik percben időt kértek (22–19). A folytatás is hasonlóan jól sikerült, a 43. percben már 27–22 volt az állás. Mikler Roland helyett ekkor Székely Márton állt a kapuba és bravúrokkal mutatkozott be.

A mezőnyben is újabb változtatások történtek, de emiatt nem tört meg a lendület, a magyarok nagy kedvvel, lendületesen kézilabdáztak. A szakmai stáb egyszer sem kért időt, a játékosoknak minden hullámvölgyből maguktól kellett kilábalniuk, és ez minden alkalommal sikerült nekik, bár sok megingásuk nem volt, pláne a második félidőben.

A magyarok legeredményesebb játékosa Máthé Dominik volt hét góllal, Topic Petar hat, Rosta Miklós öt, Ancsin Gábor négy találattal zárt. A két csapat negyedik egymás elleni mérkőzésén a magyarok negyedszer győztek.

A magyar-szlovák közös rendezésű kontinenstorna B csoportjában a magyarok csütörtökön 20.30-tól Hollandiával, vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkoznak a budapesti MVM Dome-ban. A középdöntőbe az első két helyezett jut.

Eredmény:
Magyarország-Fehéroroszország 36–30 (18–19)

Borítókép: MTI/EPA/AFP

További tartalmak