Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nyugdíjas tempóban kezdtünk, aztán megmutattuk, milyen csapat vagyunk – értékelések a kéziválogatott Eb-főpróbája után

Nyugdíjas tempóban kezdtünk, aztán megmutattuk, milyen csapat vagyunk – értékelések a kéziválogatott Eb-főpróbája után

m4sport.hu | BP
Két ellentétes félidőt játszott a magyar férfi kézilabda-válogatt a Bahrein elleni Európa-bajnoki főpróbán, a szövetségi kapitány szavaival élve nyugdíjas tempóban kezdtek, Máthé Dominik szerint a második félidőben viszont megmutatták, milyen az igazi arcuk.

A szombati felkészülési meccset hibátlan lőlappal (7/7) záró Máthé Dominik szerint álmoskásan kezdtek Bahrein ellen (36-30), főleg a védekezés nem állt össze, ami hatással volt a kapusteljesítményre is, ám a második játékrész már teljesen más képet mutatott.

„A második félidőben megmutattuk azt, hogy milyen is ez a magyar válogatott, simán tudtuk hozni ezt a meccset, és várjuk a folytatást” – fogalmazott az átlövő, aki decemberi végi pozitív koronavírustesztje miatt csak később tudott csatlakozni a válogatott keretéhez.

„Az elején azért éreztem, hogy kevés az oxigén, kicsit kapkodtam a levegőt, de abban egyeztünk meg az edzői stábbal, hogy ha fáradok, akkor cserélünk, és így is lett a 15. perc környékén, mert volt egy kis bajom a bokámmal” – mondta.

Gulyás István egyetértett Máthéval a rossz kezdést illetően, a szövetségi kapitány azonban kicsit élesebben nyilatkozott.

„Az agresszivitás és talán a frissesség hiányzott az elején, álmosak voltunk. Elég nyugdíjas tempó volt, szóval azt kértük az öltözőben, hogy ezen nyugodtan lehet emelni” – így Gulyás, aki szombaton hirdette ki 20 fős keretét a kontinenstornára.

Hozzátette, alapvetően nyugodtan várják a csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságot, csak amiatt bosszankodhatnak, hogy alap taktikai hibákat követtek el az első félidőben, tehát a felkészülési meccs legfőbb tanulsága, hogy nem szabad így kezdeniük a Hollandia elleni Eb-nyitányt.

„Habár néztünk videót Bahreinről, és készültünk rá, hogy nagyon gyorsak lesznek, de talán minket is meglepett, hogy még annál is gyorsabbak voltak” – kezdte értékelését az öt gólig jutó Rosta Miklós, aki a kisebb derékfájdalommal küzdő Bánhidi Bence hiányában bizonyította, hogy támadásban is lehet rá építeni.

„Úgy gondolom, hogy Topiccsal jól megoldottuk, hiszen gólokkal is kivettük a részünket a sikerből. Nyilván nagyon nagy szükség van Bencére az Európa-bajnokságon, hiszen a világ egyik legjobb beállója, úgyhogy remélem, mihamarabb visszatér hozzánk.”

Hanusz Egon szerint nem engedhetnek meg maguknak annyi eladott labdát, amennyi az első játékrészben volt, ezen mindenképpen javítani kell az Eb során.

„A második félidőben már nagyobb tűzzel játszottunk, nekem is egészen jól sikerült beszállnom a mérkőzésbe, és mindenki adott plusz lendületet a csapatnak. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a három a három elleni védekezés fekszik nekünk a legjobban, hiszen Magyarországon, sőt az egész világon nagyon ritka az ilyen védekezés, de ez ellen is tudni kell kézilabdázni” – nyilatkozta a közel-keletiek stílusáról a két gólt szerző irányító.

A magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokság január 13-án, csütörtökön kezdődik, a magyar válogatott a nyitónapon Hollandiával találkozik, vasárnap Portugáliával játszik, majd január 18-án Izland ellen zárja a csoportkört.

Borítókép: Magyar Kézilabda Szövetség

További tartalmak