Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bánhidi Bence: Ki lehet mondani, én vagyok a csapat egyik vezére

Bánhidi Bence: Ki lehet mondani, én vagyok a csapat egyik vezére

m4sport.hu | Dezső Márkó
A csütörtökön rajtoló magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra hangolódva adott interjút a válogatott és a Pick Szeged játékosa, Bánhidi Bence. A közelgő Eb mellett szóba kerül a beállós mögött hagyott, rendkívül fontos 2021-es év, és az is kiderül, a labdarúgás helyett miért a kézit választotta Bánhidi, akinek a felesége is megszólal az M4 Sport videójában.

„Ki lehet mondani, hogy én vagyok a csapat egyik vezére, örülök ennek, mert a társaim bíznak bennem a pályán. Nem nyomásnak és tehernek élem meg, hanem egy lehetőségnek, amivel szeretnék élni” – kezdte Bánhidi az M4 Sport kamerái előtt.

A válogatott világklasszis beállósa sűrű és sikeres évet tudhat maga mögött: a nemzeti csapattal 5. helyezést ért el a világbajnokságon, a Szegeddel bajnoki címet ünnepelt, de a magánéletben is révbe ért.

„Babát várunk, megházasodtam, megtaláltam az igazit, ez biztos hogy a karrieremnek is adott egy pluszt. Még komolyabban veszem ezt az egészet és még komolyabban állok hozzá, másként látom a világot.”

A hazai kontinensviadal a saját és a társai pályafutását tekintve is kiemelt jelentőséggel bír.

„Ki tudja, hogy mikor adatik az ember életében még egy ilyen lehetőség, biztos, hogy ezáltal a maximumot fogjuk nyújtani. Ennek az Európa-bajnokságbak minden játékos életében fontos és meghatározó szerepe lesz.”

A magyar-szlovák közös rendezésű kontinenstorna B csoportjában a magyarok csütörtökön 20.30-tól Hollandiával, vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkoznak a budapesti MVM Dome-ban. A középdöntőbe az első két helyezett jut. A kontinensviadal mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

Borítókép: Kairó, 2021. január 17. Bánhidi Bence (b) és az urugayi Geronimo Goyoaga Alonso a férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének második fordulójának A csoportjában játszott Magyarország - Urugay mérkőzésen Kairóban 2021. január 17-én. MTI/EPA/AFP pool

További tartalmak