Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gulyás István: Mindent megteszünk, hogy a legjobb nyolcba kerüljünk

Gulyás István: Mindent megteszünk, hogy a legjobb nyolcba kerüljünk

m4sport.hu | Kun Dániel
Mindenki egészséges a csütörtökön kezdődő, magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatottnál, a kisebb sérülést összeszedő Bánhidi Bence mellett Chema Rodríguez másodedző is visszatért – árulta el az M4 Sport Kézilabda magazinjában Gulyás István szövetségi kapitány. A szakvezető hozzátette, hogy a programjuk feszes, a Bahrein elleni felkészülési meccs kapcsán pedig kiemelte: jó jel, hogy a válogatott tudott váltani. Ami a szövetség elvárását illeti, igyekeznek teljesíteni és bekerülni a legjobb nyolc közé.

Gulyás István szövetségi kapitány elmondta, hogy a játékosok nagy része most elutazott a családjához, a Telkiben maradt játékosok és stábtagok közül mindenki egészséges és negatív tesztet adott hétfőn.

„Nagyon sokat nem foglalkoztunk a Bahrein elleni mérkőzéssel, persze megnéztük a mérkőzést. Ami pozitívum, hogy a csapat tudott váltani, fejben, ritmusban és dinamikában is” – mondta a Bahrein elleni felkészülési mérkőzésről.

Hozzátette, már a következő mérkőzésre, a Hollandia elleni Eb-találkozóra koncentrálnak. Örömteli hír, hogy Bánhidi Bence is csatlakozott a csapathoz, a sérülése már a múlté.

A következő pár napban még egy médiafotózás is belefér majd, bár utalt arra, hogy ez nem feltétlenül a legjobb időzítés közvetlenül az Eb előtt. Edzések és videózások lesznek még a programban, majd kezdődik a várva várt Európa-bajnokság.

„Arra nincs időnk, hogy ami elmúlt meccs, azzal foglalkozzunk” – mondta a szoros Eb-menetrendről.

A férfi kézilabda-válogatott január 13-án Hollandia ellen kezdi meg szereplését a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon, majd 16-án Portugáliával, 18-án Izlanddal mérkőzik meg a csoportból való továbbjutásért. A kontinensviadal mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

Chema Rodríguez másodedző eddig hiányzott a szakmai stábból – családja körében több megbetegedés is történt az utóbbi időben –, de már ő is csatlakozhatott a kerethez.

„Tiszteletben tartjuk a szövetség elvárásait, megpróbálunk neki megfelelni. Sokan azt mondták, hogy ez jó, nincs alá vagy fölé lőve, meg próbáljuk teljesíteni, bízom benne, hogy sikeresek leszünk” – zárta szavait a szövetség elvárásairól, miszerint a legjobb nyolc közé kerülés a cél.

 

Borítókép: MTI/EPA/EFE/Alvaro Cabrera

További tartalmak